ROBA KOJU STE NARUČILI SA ALIEKSPRESA ĆE KASNITI! Ovo je razlog zašto ne šalju, a važan datum je 6. oktobar! Budite strpljivi!
Foto: Profimedia / Andriy Popov

čekaćete malo duže

ROBA KOJU STE NARUČILI SA ALIEKSPRESA ĆE KASNITI! Ovo je razlog zašto ne šalju, a važan datum je 6. oktobar! Budite strpljivi!

InfoBiz -

Sve više građana Srbije neke sitnice naručuje preko Aliekspresa. Ponekad se žale da im porudžbina nije prispela ili da je čekaju predugo, bilo je nekih pritužbi na rad naših centara za razvrstavanje, pa su Kinezi podigli poštarine, pa onda smanjili za većinu robe...

I sve u svemu danas naručivanje preko te popularne platforme uglavnom funkcioniše normalno.

Aliekspres je popularan kod građana Srbije
Aliekspres je popularan kod građana Srbijefoto: Printscreen

Ali važno je znati da ako ste prethodinih nekoliko dana platili nešto na Aliju, a još niste dobili potvrdu da je otpremljeno, ili planirate da to učinite danas, tokom vikenda ili u prvim danima sledeće sedmice - malo ćete se načekati. Porudžbine će kasniti. A razlog je što većina Kineza neće raditi u narednih osam dana! Bar onih koji bi trebalo da vam za Srbiju pošalju robu.

Kinezi pojedine praznike proslavljaju hiljadama godina
Kinezi pojedine praznike proslavljaju hiljadama godinafoto: Kineska medijska grupa

Počeo je Jesenji festival i mnogi će uglavnom praznovati ove godine od 29. septembra do 6. oktobra. To je jedan od najvažnijih praznika u kineskoj kulturi, slavi se već 3.000 godina, poznat je i kao Festival mesečevih medenjaka. Po popularnosti je na drugom mestu nakon proslave Nove godine po lunarnom kalendaru. Preuzeli su ga i Vijetnamci, a proslavlja se i u Singapuru i još nekim azijskim zemljama.

Svega ima
Svega imafoto: Printscreen

To je porodični praznik i odlična prilika da se Kinezi odmore od posla. Po parkovima i trgovima se organizuju brojne proslave, turisti uživaju u njima, ali važno je znati da je u tim danima većina trgovina i radnju zatvorena.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja