NOVI ARTILJERIJSKI SISTEM VOJSKE SRBIJE! "Perun" glavna zvezda Partnera, izlagači iz celog sveta se SJATILI u Beograd (FOTO/VIDEO)
Foto: Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

svečano otvaranje

NOVI ARTILJERIJSKI SISTEM VOJSKE SRBIJE! "Perun" glavna zvezda Partnera, izlagači iz celog sveta se SJATILI u Beograd (FOTO/VIDEO)

InfoBiz -

Na Beogradskom sajmu počela je svečanost povodom otvaranja 11. međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2023”.

Na sajmu je predstavljen novi adut srpske namenske industrije – samohodna haubica Nora B-52 NG "Perun".

General Slavko Rakić iz Ministarstva odbrane kaže da se od tog oruđa očekuje da će dodatno unaprediti sposobnosti Vojske Srbije i u narednom periodu biti jedan od bitnih aduta na stranom tržištu.

1 / 14 Foto: Petar Aleksić

Ministar odbrane Miloš Vučević se obratio prisutnima i svečano otvorio Međunarodni sajam naoružanja.

Svečanosti prisustvuju ministri, Bratislav Gašić, Ivica Dačić, Tomislav Momirović i ostali predstavnici vlasti.

Od stranih ambasadora tu su Kristofer Hil i ambasador Brazila Žoze Mauro da Fonsek.

1 / 18 Foto: Petar Aleksić

Tokom četiri sajamska dana, u Beogradu će se predstaviti više od 150 domaćih i inostranih proizvođača. Rakić ističe da će, prema dosadašnjim podacima, ovogodišnji sajam biti rekordan po više parametara.

"Više od 7.000 posetilaca i izlagača do sada je prijavilo svoj dolazak, 154 kompanije, što domaćih, što stranih. Stranih je iz 18 zemalja. Takođe, 30 stranih zvaničnih delegacija, od kojih je veći broj čak i na ministarskom nivou. Tako da će ovaj sajam po svim tim parametrima biti mnogo veći nego što su bili u prethodnom periodu, kao i po broju noviteta", kazao je Rakić za RTS.

Kaže da će novitet na sajmu biti uglavnom iz oblasti protivavionskih sistema, protivdronskih sistema, bespilotnih letelica i besposadnih platformi.

00:23

Otvaranje Međunarodnog sajma naoružanja

Kurir.rs/A.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track