PRIJAVLJENO TAČNO MILION DECE: Fantastičan odziv roditelja za pomoć države od 10.000! Evo do kada traju prijave
Foto: Shutterstock, Ilustracija

PRIJAVLJENO TAČNO MILION DECE: Fantastičan odziv roditelja za pomoć države od 10.000! Evo do kada traju prijave

InfoBiz -

Ministar finansija Siniša Mali objavio je na svom Instagram nalogu da je za pomoć države od 10.000 dinara prijavljeno tačno milion dece.

"Prijava majki za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara počela je 20. avgusta, a jutros do 9h je prijavljeno tačno milion dece! Drago nam je što smo pokazalo da je reč o pravoj meri, koja će roditeljima i deci malo olakšati mesec septembar kada deca kreću u školu, što samim tim povlači sa sobom i više troškova. Prijave traju do 20. septembra na adresi idp.trezor.gov.rs, a isplata počinje nakon 25. septembra. Podrška na delu", napisao je ministar Mali na svom Instagram nalogu.

Da podsetimo, prijava se podnosi elektronski, na portalu Uprave za trezor na adresi idp.trezor.gov.rs. Postupak je jednostavan, a da podnosilac prijave, odnosno majka, od podataka treba da unese broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj želi da joj novac bude uplaćen.

Kako je objašnjeno, da bi prijavljivanje bilo što jednostavnije, mame ne moraju da unose matične brojeve dece da slučajno ne bi došlo do greške prilikom unosa podataka. Sistem na osnovu matičnog broja majke automatski vuče i JMBG deteta iz nadležnih registara.

Ubrzo po završetku prijave realizovaće se i isplata, koja će početi od 25. septembra.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoći od 10.000 dinara po detetu ima majka, a izuzetno otac, staratelj ili hranitelj, pod uslovima propisanim odgovarajućim zakonskim rešenjem, koje je stupilo na snagu 1. avgusta.

Za ovu meru podrške biće potrebno oko 11,9 milijardi dinara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track