TURISTI ĆE ULAZ U VENECIJU PLAĆATI OD 3 DO 10 €: Evo ko neće morati da plati, a ako nekog uhvate bez ulaznice KAZNA PAPRENA
Foto: Printscreen Facebook

uskoro odluka

TURISTI ĆE ULAZ U VENECIJU PLAĆATI OD 3 DO 10 €: Evo ko neće morati da plati, a ako nekog uhvate bez ulaznice KAZNA PAPRENA

InfoBiz -

Svi turisti koji žele posetiti Veneciju, moraće rezervisati ulaznicu unapred i platiti svoj ulazak u grad u po ceni koja će zavisiti od dužine planiranog zadržavanja. Od sledeće godine jednodnevni izleti u Veneciju, ulazak u njeno istorijsko jezgro, plaćaće se 5 evra po osobi po danu, objavilo je venecijansko Gradsko veće.

Ulaznice će se proveravati na pristupima koji se nalaze na glavnim tačkama grada.

Venecija je prvi grad na svetu koji će naplaćivati ulaz između 3 i 10 evra, u zavisnosti od dana boravka i broja ljudi koji ga posećuje. Ulaz neće plaćati stanovnici regiona Veneto i deca mlađa od šest godina. Kazna za turiste koji ne plate ulaz iznosiće do 300 evra.

Naplata ulaznica i prethodna rezervacija nema za cilj ograničavanje broja turista u centru grada. Cilj je, kako je pojasnilo gradsko veće, potsticanje posetilaca posećivati Veneciju u manje popularno doba godine kada će cena rezervacije biti manja.

Turistima koji dolaze na jednodnevne izlete biće ponuđene i zamene za rezervacije. Moći će da ih zamene ili dobiju popust za ulaznice u muzeje. Tačan datum stupanja na snagu novog sistema biće objavljen narednih nedelja.

Rezervacija ulaska u grad će se obavljati putem aplikacije ili internet stranice. Tom prilikom će se dobijati QR kod koji će se koristiti za ulaz i prolazak kroz grad.

kurir.rs/Manager

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track