POZNATI HRVATSKI BIZNISMEN DOTAKAO DNO: Stan mu prodaju na licitaciji, nikome se mesecima ne javlja, sumnja se da je u zatvoru
Foto: Printscreen/Facebook

šokantno

POZNATI HRVATSKI BIZNISMEN DOTAKAO DNO: Stan mu prodaju na licitaciji, nikome se mesecima ne javlja, sumnja se da je u zatvoru

InfoBiz -

Za kupovinu stana u centru Zagreba, koji je u vlasništvu posrnulog hrvatskog biznismena Marinka Mikulića, nekadašnjeg kralja papira, trenutno se nadmeću četiri kandidata.

Država pokušava da prodajom nekretnina naplati više od 130.000 evra potraživanja pa je zabeležbu, osim na taj stan, stavila i na Mikulićevu vilu u zagrebačkim Šestinama.

Stan u centru Zagreb, naime, procenjen je na 350.000 evra, a njegova početna cena je 280.000 evra. Nadmetanje je počelo 8. avgustra, a traje do 23. avgusta kad bi trebalo da bude poznato ko je novi vlasnik stana od 142 kvadrata.

Na toj nekretnini u katastru je vidljiva zabeležba u korist Republike Hrvatske na iznos veći od 130.000 evra. Ista takva zabeležba vidljiva je i na vili u zagrebačkim Šestinama i to isto tako na iznos veći od 130.000 evra.

Mikulić inače već godinama izbegava potpunu propast svog biznisa, a njegove brojne kompanije otišle su u stečaj ili su blokirane i završile na listi najvećih poreznih dužnika. Biznismen je takođe godinama uspešno izbegavao posledice sudskih odluka, međutim, nedavno je iscrpeo sve zakonske mogućnosti.

Polovinom marta odbijena mu je molba za odlaganje odlaska na izvršavanje zatvorske kazne u Remetinec. Prethodno mu je početkom novembra odbijena i ustavna tužba.

Taj predmet vodio je zagrebački advokat Veljko Miljević koji biznismena, kako je rekao novinarima, nije čuo od aprila. Sa Mikulićem u komunikaciji nije ni advokat Milko Križanović, ni osječki advokat Dražen Srb koji ga je zastupao, a nije ga čula ni advokatica Marina Tolj.

Ni na jedan telefonski broj koji je koristio nije odgovarao pa nije poznato da li je otišao na odsluženje zatvorske kazne ili je možda na letovanju.

Mikulić je već više puta odlagao odlazak na odsluženje zatvorske kazne, a osuđen je zbog privrednog kriminala u nekadašnjoj fabrici Pan Trgopromet iz Đakova koja je bila vlasnik devet privatnih, 15 teretnih i sedam priključnih vozila.

Svako od vozila prodano je za 125 tadašnjih kuna odnosno nekih 16 evra drugoj Mikulićevoj kompaniji koja je za 31 vozilo isplatila ukupno 3.100 kuna iliti 405 evra. Vozila su kasnije prodata u stečajnom postupku i to radi namirenja poreskog duga.

Finansijska direktorka Pan Trgoprometa svedočila je da su se vozila "prebacivala" zato što je Pan Trgopromet otišao u stečaj pa se kasnije njima ne bi moglo raspolagati mimo odluke stečajnog upravnika.

(Kurir.rs/Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja