JEDAN OD NAJBOGATIJIH HRVATA IZNENADA PREMINUO: Pozlilo mu na plaži, nije stigao do bolnice, godišnje zarađivao 500 miliona €
Foto: Screenshot

šok

JEDAN OD NAJBOGATIJIH HRVATA IZNENADA PREMINUO: Pozlilo mu na plaži, nije stigao do bolnice, godišnje zarađivao 500 miliona €

InfoBiz -

Hrvatski biznismen Ivica Pivac (71) preminuo je u ponedeljak nakon što mu je pozlilo na plaži.

Suvlasnik i predsednik upravnog odbora Grupe Pivac preminuo je prema navodima hrvatskih medija na putu prema splitskoj bolnici.

- Ivici je pozlilo je na plaži gde su pokušali da ga reanimiraju, ali je nažalost preminuo na putu prema splitskom KBC - objavila je Zavičajna udruga Zavojane.

Priča o Mesnoj industriji Braća Pivac počinje u gradiću Vrgorcu u Dalmatinskoj zagori 1952. godine.

- Počeli smo kao mala porodična radnja zasnovana na tradiciji obrade i sušenja mesa, a čuvajući tradicionalnu recepturu i kvalitet, osluškujući potrebe tržišta i koristeći nove tehnologije, izrasli smo u jednu od vodećih mesnih industrija u Hrvatskoj - stoji na stranici Grupe Pivac.

Jutarnji navodi da je porodični biznis krenuo uzlaznom putanjom početkom osamdesetih godina kada su njihovu mesaru u Vrgorcu otkrili makarski ugostitelji i hotelijeri.

Pivac je imao 250 trgovina samo širom Hrvatske.

Ivica je ravnopravno upravljao kompanijom sa braćom Tončijem i Nevenom. Na čelu kompanije je bio diplomirani agronom Ivica koji je ujedno imao i uspešnu karijeru komercijalnog direktora u Vrgoračkoj vinariji. Najstariji brat Tonči decenijama je sa ocem otkupljivao stoku po sajmovima. Na tim putovanjima društvo mu je često pravio najmlađi brat Neven. Tonči je preminuo 2019. godine u dobi od 70 godina.

Mesna industrija Braća Pivac uključuje niz većih i manjih kompanija. Većinski su vlasnici Kraša i imaju veliki paket deonica Podravke. Osim u prehrambenu industriju ulažu i u hotelijerstvo i vlasnici su hotela u Makarskoj i hotela i hostela u Dubrovniku.

Hrvatski mediji navode da je Mesna industrija Braće Pivac imala godišnji prihod od 500 miliona evra.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track