EVROPSKA KOMISIJA POHVALILA SRBIJU ZA IZMENE ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI! Stano: Važan korak u pregovorima za pristupanje EU!
Portparol EU Peter Stano, Foto: Youtube Printscreen

poglavlje pet

EVROPSKA KOMISIJA POHVALILA SRBIJU ZA IZMENE ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI! Stano: Važan korak u pregovorima za pristupanje EU!

InfoBiz -

Evropska komisija pozdravila je izmene zakona o planiranju i izgradnji, što je važan korak u pregovorima za pristupanje EU, naveo je Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić na Instagram profilu.

- Evropska komisija pozdravila je nedavno usvajanje izmena Zakona o planiranju i izgradnji kojim je u Srbiji ukinut leks specijalis o linearnim infrastrukturnim projektima, u smislu procesa pristupanja naše zemlje EU i istakla da je to važan korak u pregovorima o poglavlju pet, koje se odnosi na javne nabavke - izjavio je portparol EU Peter Stano.

- To je bila dugogodišnja preporuka Komisije i tačka koja je bila pokrenuta u raznim prilikama. Ovo pitanje su pomno pratile i države članice. Stavljanje van snage ovog zakona je važan korak u pregovorima o poglavlju 5 - Javne nabavke - rekao je Stano za Tanjug, a preneo Vesić.

Sano je dodao i da Evropska komisija pozdravlja i usvajanje Zakona o železnici i interoperabilnosti železničkih sistema.

- Ovo su važni koraci koji Srbiju približavaju usaglašavanju sa zakonodavstvom EU - istakao je Stano.

Ministar Vesić zahvalio je Evropskoj komisiji na podršci u stvaranju takvog zakonskog ambijenta koji će Srbiju učiniti prosperitetnim i transparentnim društvom koje usvaja najbolje prakse EU istovremeno čuvajući svoju autentičnost i ključne državne i nacionalne interese.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track