USKORO POČINJE PRIJAVA ZA 10.000 DINARA OD DRŽAVE: Postoje pravila za decu i roditelje, OVI podaci su važni
Foto: Shutterstock

samo za tinejdžere

USKORO POČINJE PRIJAVA ZA 10.000 DINARA OD DRŽAVE: Postoje pravila za decu i roditelje, OVI podaci su važni

InfoBiz -

Svako dete u Srbiji koje je napunilo 16 godina dobiće 10.000 dinara, a prijava za ovaj novac počinje za manje od mesec dana, tačnije 20. avgusta i trajaće sve do 15. septembra. Majke će moći da prijave svoju decu rođenu od 2007. godine do 15. septembra ove godine, koji je određen kao poslednji dan za prijavljivanje.

Isplate novca su planirane od 25. septembra do 1. oktobra ove godine, a za to je obezbeđeno oko 11,9 milijardi dinara, odnosno oko 100 miliona evra za ukupno oko 1.190.000 dece.

- Prijava će se odvijati na portalu Uprave za trezor, što je najbolje rešenje kao što smo mogli da vidimo u prethodnim prijavama građana za različite pomoći države - kažu u Ministarstvu finansija.

NEOPHODNI PODACI ZA PRIJAVU:

  • broj lične karte majke
  • JMBG majke
  • JMBG deteta
  • tekući račun i ime banke

Oni koji nemaju račun u nekoj od poslovnih banaka, trebalo bi da odaberu prilikom prijave jednu u kojoj će vam biti otvoren namenski račun na koji će država uplatiti novac. Po unošenju svih potrebnih podataka dobija se i obaveštenje o uspešnoj prijavi.

Samohrani očevi će moći da se prijave na isti način kao i majke, dok će korisnicima novčane socijalne pomoći, novac biti automatski isplaćen.

Novac je do sada podeljen tri puta:

- februar 2022. - 100 evra

- jun 2022. - 100 evra

- decembar 2022. - 5.000 dinara

Po okončanju roka za prijavu za pomoć od 10.000 dinara za mlađe od 16 godina, ona će biti zavedena, a njen status će moći da se proveri na portalu Uprave za trezor. Osim toga da imaju najviše 16 godina, deca moraju da budu državljani Srbije i da imaju prebivalište na njenoj teritoriji.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track