"VIŠE NE MORAMO NA POSAO" Radnici turske fabrike u Leskovcu opet dobili SMS, gradonačelnik objavio rešenje
Foto: YouTube/ SANA PRESS

"VIŠE NE MORAMO NA POSAO" Radnici turske fabrike u Leskovcu opet dobili SMS, gradonačelnik objavio rešenje

InfoBiz -

Nakon što su informaciju o tome da fabrika ide u likvidaciju dobili SMS-om, zaposleni u Džinsiju u Leskovcu su potvrdu da više ne moraju na posao dobili na isti način, zbog čega su se juče ujutru okupli ispred fabrike u nadi da će im neko to i zvanično saopštiti.

Pošto su ponovo ostali uskraćeni za razgovor sa Upravom fabrike, rešili su, kako kažu, da se u sredu, 13. jula okupe ispred opštine.

Radnici su u nedelju od Uprave fabrike dobili novi SMS u kom se navodi da više ne moraju na posao. Zbog toga su opet bili ispred fabrike, ali su opet ostali uskrećeni za razgovor.

- Opet je stigla poruka, pošto nam ističe kolektivni odmor, piše da više ne moramo na posao. Otišli smo opet ispred fabrike, ali baš kao i u četvrtak ništa se nije promenilo. Opet nismo uspeli da razgovaramo - kaže jedan od zaposlenih.

Dodaje i da je između radnika dogovoreno da sve odgovore potraže i od gradonačelnika Gorana Cvetanovića, te da će se u sredu okupiti ispred njegovog Kabineta.

- On želi da nas zbrine, da nas rasporede u druge fabrike. Većina nas to ne želi. Zato ćemo u sredu biti ispred njegovog Kabineta, u nadi da ćemo dobiti bar neku informacuju - kaže radnik Džinsija.

Da je našao zamenu za Džinsi Cvetanović je već potvrdio, a na sajtu Grada objavljen je i poziv sada već bivšim radnicima turske kompanije da danas dođu na razgovor za posao sa novim poslodavcem.

- Pozivaju se svi zainteresovani radnici kompanije Džinsi da se 11. 7. 2023. u 11 sati, u Centru za stručno usavršavanje jave na intervju sa novim poslodavcem sa kojim Grad vodi pregovore oko preuzimanja objekta Sintetike. Ovaj postupak će obezbediti zapošljavanje zainteresovanih radnika, njihovo angažovanje na istovrsnim poslovima i obavljanje i rad u istom prostoru - stoji na sajtu.

Podsetimo, da turska kompanija koja u Leskovcu posluje od 2011. godine ima velikih problema bilo je jasno još kada je u oktobru prošle godine oglašena prodaja pogona u Radničkom naselju, međutim, problemi se tu nisu završili - radnici su zbog kašnjenja plata obustavili rad, posla je bilo sve manje, zbog čega su poslati na kolektivni odmor.

(Kurir.rs/Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja