BUDITE SPREMNI ZA PITANJA NA KOJA NEMATE ODGOVOR: Evo šta je poslodavac pitao kandidata na razgovoru za posao, ovo nije očekivao
Foto: Profimedia

neobično interesovanje poslodavca

BUDITE SPREMNI ZA PITANJA NA KOJA NEMATE ODGOVOR: Evo šta je poslodavac pitao kandidata na razgovoru za posao, ovo nije očekivao

InfoBiz -

Jednom kandidatu je na razgovoru za posao postavljeno vrlo neobično pitanje koje uopšte nije očekivao. Kao dokaz da se radi o stvarnom uslovu poslodavca podelio je i snimak komunikacije putem mejla između njega i poslodavca.

Svako ko je imao iskustva sa intervjuom za posao zna da je to najčešće proces u kome mogu da budu postavljena razna pitanja kako bi se poslodavac uverio da je baš ta osoba idealan kandidat za posao.

Jedan korisnik Reddita na toj društvenoj mreži je podelio svoje iskustvo intervjua kada mu je poslodavac postavio pitanje koje ga je zateklo.

Naime, kada je bio upitan pridržava li se “striktne veganske” ishrane na radnom mestu, u trenutku je zaćutao. Kao dokaz da se radi o stvarnom uslovu poslodavca podelio je i snimak razgovora na kome se vidi da je četvrto pitanje glasilo:

- Naša su radna mesta striktno veganska. Ne morate biti vegan van posla, ali bi trebalo da nosite veganski ručak i biljno mleko koji možete jesti na licu mesta ili možete ručati van mesta rada. Možete li potvrditi da se slažete s ovim?.

Na ovoj društvenoj mreži su se po objavljivanju statusa zabavljali u komentarima, kojih sada ima više od 11.000, a mišljenja je bilo različitih: od ljutnje, pa do sugestija kako ovo može da bude odlična prilika za isprobavanje novih ukusnih stvarii.

kurir.rs/ Novi list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track