Najnovije vesti

PREDSTAVILA SE KAO BANKARSKA SLUŽBENICA, PA OJADILA KOMPANIJU ZA 180.000 €: I sve to zahvaljujući jednom kliku! Evo o čemu je reč
Foto: Shutterstock

PREDSTAVILA SE KAO BANKARSKA SLUŽBENICA, PA OJADILA KOMPANIJU ZA 180.000 €: I sve to zahvaljujući jednom kliku! Evo o čemu je reč

InfoBiz -

Jedna riječka kompanija obratila se policiji, ističući da je žrtva kompjuterske prevare u vrednosti više od 180.000, prenosi Poslovni dnevnik.

Kako dalje piše hrvatski list, sve se odigralo kada je jedna od zaposlenih u kompaniji dobila mejl u kom joj je navedeno da je potrebno ažuriranje bankarskih usluga i dostavljen joj je link preko kojeg to može da učini.

Nakon što je zaposlena ažurirala aplikaciju, nepoznata žena ju je kontaktirala telefonom, predstavivši se kao službenica banke i objasnila joj je kako da ažurira podatke iz internet bankarstva klikom na link.

Nešto kasnije joj je stiglo neprijatno obaveštenje - sa računa kompanije je skinuto više od 180.000 evra.

Podsetimo, stručnjaci savetuju da svi zaposleni u kompanijama koriste dvostruku verifikaciju, kao i da poslovne podatke, poput mejla, ne koriste za privatne svrhe.

Takođe, uvek bi trebalo da obratite pažnju na mejlove sa kojih vam stižu poruke ovakve vrste, i odmah obavestite nadležne ukoliko posumnjate da nešto nije u redu.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track