SRBIN KONKURISAO ZA POSAO MARKETING MENADŽERA, PA DOBIO ODBIJENICU! Zbog onoga što su mu napisali je POBESNEO, nije jedini (FOTO)
Razgovor za posao / Ilustracija, Foto: Profimedia

NA FINJAKA

SRBIN KONKURISAO ZA POSAO MARKETING MENADŽERA, PA DOBIO ODBIJENICU! Zbog onoga što su mu napisali je POBESNEO, nije jedini (FOTO)

InfoBiz -

Deluje da u Srbiji tržište rada nikad nije bilo veće. Posao je moguće naći, ali uslovi... oni zavise od kriterijuma. Svaki poslodavac trudi se da "ubere" što veći profit pa tako neki zapošljavaju mlade ljude, bez iskustva, da bi ih platili manje. A i oni su spremni da se dokazuju.

Da je zaista tako svedoči i tvit jednog momka koji je konkurisao za mesto marketing menadžera, ali je dobio odbijenicu sa obrazloženjem da je ostavio sjajan utisak, ali da ipak nije ono što je njima potrebno.

- Poštovani, želimo da vam se zahvalimo na izdvojenom vremenu, mi smo se odučili za drugog kandidata, no želimo da vam kažemo da ste ostavili sjajan utisak na nas i bili biste nam prvi izbor no u ovom trenutku za ovu poziciju tržimo nekog mlađeg za tim bez mnogo iskustva koji bi uz nas započeo karijeru. Vama želimo svako dobro u daljem radu i nadamo se da ćemo imati priliku da sarađujemo u budućnosti - napisali su mu.

A on je na Tviteru besno napisao:

- Je l' ja to nisam dobio posao zbog GODINA?! Danas ako imaš 30 mator si za tržište rada + svi hoće ljude od 25 da mogu da ih "uče" i plaćaju 50k.

A mnogi su stali na njegovu stranu:

- Bili politički korektni, inače bi ti rekli da im ne treba klero zatucani primitivac.

- Tako je, u marketingu neće seniore niko da plaća svi jure juniore i praktikante, vidi se po oglasima

- Isti slučaj, već dve nedelje imam gomilu ovakvih odgovora, ili imam previše iskustva ili nisam dovoljno iskusan, sa mojih tek napunjenih 29 godina, izgleda mator. Užas

- Mlađeg za tim, plus bez iskustva u prevodu znači sa kojim se lako manipuliše, lako pristaje na date uslove i kome možemo da damo nogu kada nam to odgovara.

- Nekim poslodavcima smeta iskustvo jer se poslovna etika i kultura može razlikovati do neprihvatljivih nivoa. Uzgred, što pre prihvatiš igru koju su nametnuli to ćeš bolje prolaziti - menjati poslodavce ko gaće (u mom slučaju subotom, kad se kupam ) po sistemu "ko da više"

- Znači traže nekog mladog da mogu da manipulišu sa njim sa platom od 40k dinara, al za***ali su se nisu mladi toliko glupi koliko oni misle.

Kurir.rs / S. T.

Bonus video

04:33

BIVŠI ZATVORENICI SE VRAĆAJU KRIMINALU ZBOG POSLODAVACA?! Advokat: Ne mogu da nađu posao zbog protivpravne diskriminacije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja