DA BI ČETVOROČLANA PORODICA JELA BUREK I JOGURT ZA DORUČAK, RUČAK I VEČERU, ZA TO TREBA ČAK 72.000 DINARA! 1 status uzdrmao Srbiju
Burek / Ilustracija, Foto: KCN Printscreen

poskupeli i pekarski proizvodi

DA BI ČETVOROČLANA PORODICA JELA BUREK I JOGURT ZA DORUČAK, RUČAK I VEČERU, ZA TO TREBA ČAK 72.000 DINARA! 1 status uzdrmao Srbiju

InfoBiz -

Poskupljenja su u našoj zemlji tema svakodnevnih razgovora, jer ona nisu zaobišla nijednu granu, pa tako ni pekarske proizvode.

Ranije smo već pisali da je za jedan doručak - čaša jogurta i četvrtina bureka potrebno 200 dinara!

Ova tema preselila se i na društvene mreže, a neko je čak izračunao koliko je novca potrebno na primer četvoročlanoj porodici da svakog dana u mesecu jede na primer burek i jogurt tri puta dnevno!

Došli su do neverovatne sume!

- Četvoročlana porodica da samo jede burek i jogurt za doručak, ručak i večeru je mesečno 72.000 dinara ! Mislite o tome - napisao je jedan Tviter korisnik.

Burek / Ilustracija
Burek / Ilustracijafoto: KCN Printscreen

Dalje je izvedeno i kako su došli do te računice:

- Najjeftiniji burek i jogurt su 200dinara x 4 x 3 x 30 = 72.000 dinara.

A komentari su se dalje samo nizali.

- Pa mnogo je burek za svaki obrok, mora nekad i kifla.

- Nije zdravo, malo voće i povrće da se ubaci, izađe jeftinije.

- To mu dođe 2.500 dinara dnevno? Jel' ti znaš šta može sve da se spremi za 2.500 dinara? Ko jede burek tri puta dnevno da li ti normalan..

- Jeftinije je jesti kod kuće svakako nego hraniti se u pekari.

- Nek' izbace večeru i prepolove doručak i stane sve u 36.000, ako prepolove i konzumaciju jogurta, dao bi se još koji dinar zavrnuti.

- Zašto bi neko jeo to svaki dan za sva tri obroka? Kuvano je s razlogom popularno u narodu, ne samo zbog zdravlja već isplativosti.

- Tačno to razmisljam danas. Za jedno mleko, dva jogurta, četiri đevreka (ne bureka) i dva hleba ode 1.000 din. Znaci 30.000 mesečno ni za šta...

Kurir.rs / S.T.

Bonus video

02:00

OČEKUJE SE DRASTIČNO POSKUPLJENJE OMILJENE NAMIRNICE SRBA! Stručnjak tvrdi da će cena biti skoro DUPLO VIŠA nego što je bila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track