"DOLAZAK AMERIKANACA JE GAME CHANGER" Stručnjaci za Kurir TV: Nove tehnologije za ekonomiju Srbije nose "prelivajući efekat"
Foto: Kurir Televizija

jedno daš, drugo dobiješ

"DOLAZAK AMERIKANACA JE GAME CHANGER" Stručnjaci za Kurir TV: Nove tehnologije za ekonomiju Srbije nose "prelivajući efekat"

InfoBiz -

Američke kompanije u Srbiji zapošljavaju oko 30.000 ljudi, a u našoj zemlji posluju tehnološki giganti poput kompanija „Cisko“, IBM, „Orakl“, a sada stiže i jedan od najvećih investitora kada je u pitanju proizvodnja elektronskih vozila - industrija "Rivian".

RIVIAN
foto: kurir tv

O ovoj temi i dobrobitima saradnje sa Amerikom, govorili su sa voditeljima Oljom Lazarević i Vladimirom Karalejićom sagovornici i gosti prof. dr Milovan Stanišić, predsednik Univerziteta "Singidunum" i Vladimir Marinković, narodni poslanik.

Vladimir Marinković
foto: kurir tv

Marinković se, s početka razgovora, osvrnuo na dešavanja na KIM i bezobrazne izgovore prištinskih vlasti za oduzimanje privatne imovine, upad u vrtiće i ćutanje međunarodne zajednice na strašne poteze KFOR-a i Kurtijevih izvršnih organa.

Dolazak američkih investitora u Srbiju Marinković je objasnio izrazom "game changer" za celu državu.

04:03

MI SMO POUZDANA ZEMLJA ZA INVESTICIONO ULAGANJE AMERIKE! Nove TEHNOLOGIJE značajne za ekonomiju Srbije nose prelivajući efekat

- Srbija treba da bude i biće pouzdan partner. Ono što je značajno je, kako se u ekonomiji naziva, prelivajući efekat, uvođenje novih tehnologija, menadžemnta i podizanje ugleda naše zemlje. Imate kompanije ne samo iz Amerike nego i iz zemalja svih američkih saveznika - rekao je Marinković.

MIlovan Stanišić
foto: kurir tv

- Na ovaj način privući će se svi oni koji su otišli iz ove zemlje. Vidim vrlo pozitivan iskorak i ovo nije velika investicija, ali je značajnija jer se radi "sa pameću" Sve struke će biti zaposlene - dopunio je osagovornika Stanišić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track