"ALIJEV DONOSI JEFTINIJI GAS U SRBIJU?!" Stručnjaci za Kurir TV: Potpisali milionski sporazum s Rusima, imaćemo prijateljsku cenu
Foto: Kurir TV, AP Franc Zhurda, Shutterstock, Ilustracija

eu ne može bez rusije

"ALIJEV DONOSI JEFTINIJI GAS U SRBIJU?!" Stručnjaci za Kurir TV: Potpisali milionski sporazum s Rusima, imaćemo prijateljsku cenu

InfoBiz -

Miodrag Mesarović, generalni sekretar Srpskog komiteta Svetskog saveta za energiju i Emil Zoronjić, predsednik upravnog odbora Omladinske mreže Srbije bili su gosti u jutarnjem programu Kurir TV. Povod je poseta predsendika Azerbejdana našoj zemlji.

Saradnje Srbije sa Azerbejdžanom, da li Srbija može da ima povlašćenu cenu gasa od Azerbejdžana, kao jedna od država koja nije priznala KIM i izvoz gasa, fokus je tema u Redakciji.

Miodrag Mesarović
foto: kurir tv, Redakcija

- Azerbejdžan je sebe kaznio onim severnim tokom 1 i severnim tokom 2. Samo severni tok je veći od izvoza Azerbejdžana. Ovo što će isporučiti EU samo je stvar politike - rekao je Mesarović.

Gas
foto: kurir tv, redakcija

- Srbija je tradicionalni partner Azerbejdžana. Potpisan je sporazum između Rusije i njih pre pet dana. To su milionski sporazumi. Dobro je što je Alijev došao u Beograd, i što će Srbija imati možda povlašćenu cenu gasa - rekao je Zoronjić.

Emil Zoronjić
foto: redakcija, kurir tv

A da li Srbija može imati određene povlastice, kada se naglasi da Azerbejdžan nije priznao KiM.

- Očekujemo uvažavanje i pomoć od prijatelja. Njegova poseta je jedna od tih. U ovom divlljanju cena ovo je osveženje. EU treba mnogo više gasa. Oni su sebe kaznili što su severni tok prekinuli, a neće im biti ova količina dovoljna - rekao je Mesarović i dodao da su ovo pokušaji EU da se potpuno odvežu od Rusije.

03:39

UVOZIĆEMO JEFTINIJI GAS IZ AZERBEJDŽANA ISTI KOJI JE U AZERBEJDŽAN UVEZLA RUSIJA!

Srbija je u mogućnostu da bira i da se opredeli na vreme na koju će stranu pripasti, a izbegavanje Rusije od strane EU ipak neće biti moguće.

- Što se tiče mogućnosti Azerbejdžana u EU, Rusija je izvezla veliku količinu gasa u Azerbejdžan tako da je to i dalje ruski gas, samo menja ime - rekao je Zironjić, kroz smeh.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track