00:34

Gost Kurir TV-a: Shodno rastu cena nekretnina raste i porez. Najunosniji posao biće bavljeje nekretninama

KURIR TV

EVO KAKO SE VRŠI PROCENA RASTA CENA! Trbojević za Kurir TV otkrio: Najbolje investicije u Srbiji su nekretnine

InfoBiz -

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su dopune odluke o visini stope poreza na nepokretnu imovinu. Prvog januara povećava se porez na imovinu.

Milan Trbojević, poreski savetnik, gostovao je u Pulsu Srbije na Kurir televiziji gde se dotakao ove odluke.

Puls Srbije
foto: Kurir tv

- Grad Beograd je ovim praktično dao neki ustupak u odnosu na prošlu godinu u kojoj je zaustavljen rast poreza na imovinu, a bio je rast cena. Treba uraditi tačnu matematiku, a dosta Beograđena nema tačnu prijavu mesta gde žive. Za njih imamo umanjenje od 50 posto i ti bi građani to i trebalo da iskoriste - rekao je Trbojević.

Puls Srbije
foto: Kurir tv

Voditelje je interesovalo šta sve utiče na te kalkulacije i kako se vrši procena rasta cena.

- Gleda se broj kvadrata, imamo mehanizme i vaganje da procenimo kome treba pomoć, a da procenimo kome treba naplatiti porez i to je veoma škakljivo. Ne gleda se pojedinačno. Postavljamo kategoriju, npr. penzionerima i onima koji primaju manje iznose i prihode, njima nećemo povećavati porez, ali opet to zavisi od budžeta. Ako poskupi info stan, a ne poskupi porez na imovinu šta smo dobili? - rekao je Trbojević

Puls Srbije
foto: Kurir tv

Stalno je primećen porast cena nekretnina i to neprekidno u protekloj godini. Ne postoji više prosečna cena, nego konstantan natprosečan rast istih .

- Da li to ima veze sa procentom na porez na nivou cele opštine grada ili će se gledati pojedinačno po opštinama grada? - upitao je voditelj Miloš Anđelković.

- Da, apsolutno i to se odnosi na nivou cele opštine Beograd, ne odlučuju opštine, već lokalna samouprava Beograd. Svuda će biti 5 posto. Kako rastu cene nekretnina biće i rast poreza. Izvesno je da će najbolje investicije u Srbiji biti nekretnine - rekao je Trbojević

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track