MINISTARKA PRIVREDE U IVANJICI: Cilj podrška domaćim privrednicima, ali i privlačenje stranih investitora (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen/Ministarstvo privrede

ministarstvo privrede

MINISTARKA PRIVREDE U IVANJICI: Cilj podrška domaćim privrednicima, ali i privlačenje stranih investitora (FOTO)

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je danas tokom posete Ivanjici da je cilj resora koji vodi da pruži snažniju podršku domaćim privrednicima i time poveća produktivnost njihovih firmi, ali i da se privuče još veći broj stranih investitora koji su prepoznali našu zemlju kao dobro mesto za ulaganje.

Prilikom posete firmama "Matis group" i "MDM New fashion", Atanasković je kazala da razlike u tretmanu domaćih i stranih investitora ne postoje.

"Za sve projekte bilo da ih realizuje domaći, bilo strani investitor, pravila su ista i ona su uredjena postojećim Uredbama Vlade Srbije. U tim uredbama postoje definicije, načini obračuna i koeficijenti koji se podjednako primenjuju na domaće i strane investitore. Jedina razlika je u tome da li se ulaganje realizuje u opštini koja je u trećoj ili četvrtoj grupi ili devastiranom području, odnosno gradu ili opštini koji su u prvoj ili drugoj grupi", rekla je Atanasković a saopštilo resorno ministarstvo.

Ona je čestitala kompaniji Matis na plaketi Privredne komore Srbije za poslovni uspeh u 2020. godini. "Matis predstavlja pravi primer dobrog i odgovornog poslovanja i svrstava se u grupu najboljih", rekla je Atanasković.

Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović upoznao je ministarku sa planovima te opštine. "Ivanjica se pokazala kao odgovorna lokalna samouprava što je Ministarstvo privrede prepoznalo i u više navrata pomoglo opštini", rekao je Mitrović.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track