SIEPA: Prijavite se za Mosbild 2013.

SIEPA: Prijavite se za Mosbild 2013.

InfoBiz -
Mosbild je najveći sajam građevine i opremanja u Rusiji i regionu, a sa preko 145.000 kvadratnih metara ukupne površine i 100.000 posetilaca spada u grupu pet vodećih građevinskih sajmova na svetu

BEOGRAD - Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) pozvala je danas domaće kompanije da se prijave za učešće na sajmu građevinarstva i enterijera Mosbild koji se održava u Moskvi od 2. do 5. aprila 2013. godine.

Kako se navodi u pozivu, Mosbild (www.mosbuild.com) je najveći sajam građevine i opremanja u Rusiji i regionu, a sa preko 145.000 kvadratnih metara ukupne površine i 100.000 posetilaca spada u grupu pet vodećih građevinskih sajmova na svetu.

Precizira se da će se Srbija naredne godine, na cetvrtom nastupu na tom sajmu, predstaviti na nacionalnom štandu ukupne površine 100 kvadratnih metara. Najveći deo nastupa firmi iz Srbije biće pokriven iz budžeta Srbije, odnosno biće plaćen zakup prostora, izgradnja i dizajn štanda, dok preduzeća plaćaju putne troškove za svoje predstavnike, troškove prevoza eksponata i participaciju od 120.000 dinara.

Srbija je ove godine treći put učestvovala i, kako se navodi, dobila nagradu za pouzdaog partnera (Reliable Partner), dok su srpski izlagači ostvarili preko 500 kontakata.

Od ovog broja skoro 20 odsto je označeno kao ozbiljni kontakti, a procenjeni izvoz u početnoj fazi je više od četiri miliona evra, ističe SIEPA. Zbog priprema za Svetsko prvenstvo u fudbalu koje će se održati 2018. u Rusiji, kako se navodi, u svih 13 gradova koji su predloženi za održavanje takmičenja predviđeni su veliki infrastrukturni projekti, a ruska vlada će svake godine izdvajati između četiri i pet milijardi evra za finansiranje velikih investicionih projekata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track