Kamel i vinston skuplji za 20 dinara

Poskupljenje cigareta

Kamel i vinston skuplji za 20 dinara

InfoBiz -
Cigarete "Japan tabako internešnela" (JTI) biće skuplje za 10 do 20 dinara po paklici, a korekciju najavljuju i ostali proizvođači koji do sada nisu podigli cene

BEOGRAD - Cigarete "Japan tabako internešnela" (JTI) od danas će biti skuplje za 10 do 20 dinara po paklici, a korekciju najavljuju i ostali proizvođači koji do sada nisu podigli cene.

Nova maloprodajna cena "kamela" iznosiće 170 dinara umesto dosadašnjih 150 dinara, "vinston klasika" 150 umesto 130 dinara dok će paklica "monte karla" koštati 140 umesto 120 dinara.

U JTI objašnjeno je da na cenu cigareta utiče više faktora, dok je jedan od razloga nedavno povećanje akciza.

Vlada Srbije donela je odluku da minimalnu akcizu na cigarete poveća za tri dinara, na 74,21 dinar po paklici. Odluka je objavljena 20. jula u Službenom glasniku, a novi iznos akcize primenjuje se dan po objavljivanju u tom glasniku.

"Ostali faktori koji utiču na maloprodajnu cenu cigareta su inflacija, devalvacija domaće valute, troškovi sirovina i slično", istakli su u toj kompaniji, napominjući da se poskupljenje cigareta razmatra na osnovu procene celokupne makroekonomske situacije u Srbiji.

Kompanija "Imperijal tobako SCG" najavila je poskupljenje cigareta od 1. avgusta, dok je niška fabrika duvana "Filip Moris" već podigla cene takođe između 10 i 20 dinara po paklici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track