VINJAK, SIR, CIGARETE, PILETINA: Ljajić otkriva gde su zapeli pregovori sa Evroazijskom unijom! Popustili samo pred voćnom rakijom
Foto: AP/Ilustracija

Ministar trgovine i turizma

VINJAK, SIR, CIGARETE, PILETINA: Ljajić otkriva gde su zapeli pregovori sa Evroazijskom unijom! Popustili samo pred voćnom rakijom

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministar trgovine i turizma Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da su pregovori sa Evroazijskom unijom "zapeli" kod cigareta, sira, vinjaka i živinskog mesa, jer pojedine članice te asocijacije neće da popuste i pristanu na bescarinski režim, jer štite svoje tržište.

"Teorijski deo smo uradili, a zapeli smo kod direktnih roba koje bi se našle na bescarinskom režimu. Oni su bili voljni da popuste za voćne rakije koje će moći da se bez carine izvoze na tržište od oko 180 miliona ljudi, i to je dobra stvar", rekao je Ljajić za RTS.

On je dodao da se razgovori nastavljaju, ali da se nada proširenju liste proizvoda, što je i konačni cilj.

foto: AP

"Nadam se da ćemo da se približimo, da nađemo neki kompromis i konačno

finalizujemo tekst sporazuma koji je značajan za našu privredu, bez obzira na ograničenja i to što naši zahtevi neće biti usvojeni, ali je ipak 99 odsto proizvoda na bescarinskom režimu, na tržištu od preko 180 miliona ljudi", rekao je Ljajić.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS/Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja