Glas indastri kupio staklaru iz Paraćina za 20 miliona evra
Foto: KURIR

Glas indastri kupio staklaru iz Paraćina za 20 miliona evra

InfoBiz -
Novi investitor je najavio da će u narednom periodu investirati u modernizaciju i povećanje kapaciteta fabrike minimalno 22 miliona evra, a radiće i na regulisanju prethodno nagomilanih obaveza prema bankama i komercijalnim poveriocima

PARAĆIN - Međunarodni konzorcijum koji predvodi kompanija "Glas indastri" iz Sofije danas je zvanično preuzeo kontrolni paket akcija "Srpske fabrike stakla" iz Paraćina, vredan 20 miliona evra, i time postao njen novi većinski vlasnik.

Transakcija je realizovana na Beogradskoj berzi, uz posredovanje "Nove Agrobanke" AD Beograd, saopštio je dosadašnji većinski vlasnik paraćinske staklare, "Srbijagas".

Ovim je uspešno okončan ceo postupak preuzimanja definisan Aneksom Ugovora o prodaji društvenog kapitala "Srpske fabrike stakla", koji je zaključen sa Agencijom za privatizaciju krajem marta, sa ciljem kompletne finansijske i tehnološke revitalizacije jedinog proizvođača ambalažnog stakla u Srbiji, ističe se u saopštenju.

Novi investitor je najavio da će u narednom periodu investirati u modernizaciju i povećanje kapaciteta fabrike minimalno 22 miliona evra, a radiće i na regulisanju prethodno nagomilanih obaveza prema bankama i komercijalnim poveriocima, kao i sprovođenju socijalnog programa na dobrovoljnoj osnovi.

Dodatne informacije u vezi sa tom transakcijom, kao i planiranim aktivnostima investitora, biće predstavljene na konferenciji za novinare "koja će biti održana u najskorije vreme", dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja