U SEČNJU ĆE SE PROIZVODITI TRAKTORI Brnabić: Fabrika će biti otvorena do kraja marta naredne godine
Foto: Zorana Jevtić

razvoj

U SEČNJU ĆE SE PROIZVODITI TRAKTORI Brnabić: Fabrika će biti otvorena do kraja marta naredne godine

InfoBiz -

Do kraja marta 2019. godine u Sečnju će biti otvorena fabrika traktora, najavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

"Posebno se radujem što smo ove godine završili privatizaciju, makar brenda IMT-a, i što ćemo, nadam se, do kraja prvog kvartala sledeće godine u Sečnju otvoriti fabriku i krenuti u proizvodnju traktora", rekla je Brnabićeva novinarima nakon zajedničke sednice vlada Srbije i Vojvodine u Novom Sadu.

Ona je navela da se trenutno pregovara s 21 investitorom, koji razmatraju ulaganje oko dve milijarde evra u Vojvodini, što bi dovelo do otvaranja još 6.000 novih radnih mesta.

Premijerka je precizirala da je u najvećoj meri reč o ulaganjima u automobilsku i prehrambenu industriju, kao i u petrohemijsku i metalsku industriju i industriju nameštaja.

"Spremamo i izmenu uredbe kojom ćemo videti kako da ohrabrimo inevsticiju u prehrambenu industriju, u nove tehnologije, kako bismo povećali njeno učesčhe u BDP-u", najavila je Ana Brnabić.

Ona je ukazala da se obično na Vojvodinu gleda kao na najnapredniji i najrazvijeniji deo Srbije, ali da se, takođe, u pokrajini nalaze i neke od najdevastiranijih opština, kojima se mora pružiti podrška.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track