BOGATA PONUDA: Srbija na sajmu turizma u Berlinu
Foto: Printscreen

brojne manifestacije na sajmu

BOGATA PONUDA: Srbija na sajmu turizma u Berlinu

InfoBiz -

BEOGRAD - Bogatstvo i raznovrsnost celokupne turističke ponude Srbije - njeno prirodno bogatstvo, živopisni gradovi i kulturno-istorijsko nasleđe - predstavljaju se na vodećem svetskom sajmu turizma ITB u Berlinu, koji se održava od 7. do 11. marta ove godine, saopšteno je iz Turističke organizacije Srbije.

Sajam ITB Berlin predstavlja najvažniju poslovnu platformu za globalne turističke ponude. Na ovom okupljanju se predstavljaju turističke destinacije sa pet kontinenata i više od 180 zemalja, beleži se oko 160.000 posetilaca i oko 100.000 turističkih profesionalaca, kao i prodaja aranžmana u vrednosti oko 7,0 milijardi evra.

Iz TOS-a navode da će danas popodne održati .networking. događaj za novinare na kom će biti predstavljene novine u turističkoj ponudi Srbije sa akcentom na ponudu za aktivan odmor u prirodi, manifestacije i gastronomsku ponudu.

Kao i prethodnih godina, TOS će učestvovati i u aktivnostima Dunavskog centra za kompetenciju, u kojima učešće uzimaju i novinari, predstavnici turističke privrede, kao i političari.

Na štandu TOS-a, u hali 1.1 sajma, svoju ponudu predstavljaju i Turističke organizacije Beograda, Vojvodine, Novog Sada, Čačka, Zlatibora, Niša, Subotice, Kraljeva, Prolom i Lukovske banje, zatim predstavnici turističke privrede iz agencija Magelan Travel, Serbia Tour Operator, Avenija Putovanja, Luminalis, Luna Travel International i hotela Life Design, kao i Ministarstvo zdravlja Srbije i nacionalna avio-kompanija Er Srbija.

Agencija Sabra Company, koja je u kategoriji "Receptivna turistička agencija“ dobitnik Turističkog cveta, priznanja koje se dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma Srbije, takođe učestvuje na sajmu.

Nemačka godinama predstavlja jedno od najvažnijih tržišta za turizam naše zemlje.

U Srbiji je u 2017. godini zabeleženo 78.211 dolazaka nemačkih turista, za 22 odsto više nego didunu ranije, koji su ostvarili 150.001 noćenja, što je povećanje od 16 procenata na godišnjem nivou.

Pored zabeleženih dolazaka i noćenja ostvarenih u hotelima u Srbiji, još 23.330 nemačkih turista je u okviru aranžmana krstarenja brodova Dunavom posetilo našu zemlju 2017. godine, dodaju iz TOS-a.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track