VUČIĆ U TITELU OBIŠAO USPEŠNO GAZDINSTVO: Ko ima ovakav narod, nema čega da se plaši
Foto: Tanjug Printscreen

Jedno od najuspešnijih u tom delu Srbije

VUČIĆ U TITELU OBIŠAO USPEŠNO GAZDINSTVO: Ko ima ovakav narod, nema čega da se plaši

InfoBiz -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas privredno gazdinstvo, jedno od najuspešnijih privrednih gazdinstava u Titelu.

Premijera su dočekali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, i vlasnik i direktor kompanije Milan Ćirić. Vučića su, na ulazu u krug kompanije, dočekali i građani sa kojima je kratko razgovarao, poručio im da ćemo očuvati mir i stabilnost, kako bi mogli uspešno da radimo i napredujemo, zahvalio im se na dočeku i poželeo sve najbolje.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Ko ima ovakav narod, nema čega da se plaši, ni ja se ne plašim", rekao je Vučić građanima. Gazdinstvo ima oko 200 zaposlenih, a bavi se uzgojem, sortiranjem i izvozom jabuka, pretežno u Rusiju. Površina zasada jabuke je 240 hektara, a kapacitet hladnjače 13.500 tona, dok je u pripremi izgradnja hladnjače za još 8.000 tona.

Foto: Tanjug printscreen
Foto: Tanjug printscreen

Gazdinstvo je podizanje zasada delom finansiralo od podsticajnih sredstava po konkursima Ministarstva poljoprivrede i pokrajinskog Sekretarijata za poljoprivredu. Podsticanja sredstva su dobijena za 2013, 2014, 2015. i 2016. za po deset hekatara zasada.

Foto: Tanjug printscreen
Foto: Tanjug printscreen

Podizanje zasada na ostalih 200 hekatara finansirano je iz sopstvenih sredstava gazdinstva i kreditne linije.

"U martu ni dinara u minusu"

Vučić je izjavio danas da Srbija mart neće završiti sa deficitom u državnoj kasi, iako je to bilo predviđeno, te da će u narednim danima kreditni rejting Srbije biti povećan, prvi put posle mnogo godina. Rekao je i da je država s MMF predvidela da se mart završi sa minusom od 400 miliona evra, a da, zapravo, nećemo biti ni dinara u minusu, te da može da se desi da državna kasa bude za 50, 60,70 miliona evra u plusu.

"To je dobra vest, jer stvaramo uslove za povećanje plata i penzija i da će sve ići mnogo lakše. To znači i više subvencija u budućnosti", rekao je Vučić.On je naveo da će u naredna dva dana, prvi put posle mnogo godina, međunarodne finansijske institucije povećati kreditne rejtinge Srbije.Nije precizirao koje i kada, navodeći da mu je to zabranjeno, ali je istakao da će se to desiti prvi put posle mnogo godina."Ne samo da nam potvrđuju ili poboljšavaju izglede, nego prvi put povećavaju kreditne rejtinge", kaže Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track