MIHAJLOVIĆ O NAPRETKU U USLOVIMA POSLOVANJA: Srbija za 2 godine među 20 najuspešnijih država sveta
Foto: Stefan Jokić

Skok na Duing biznis listi

MIHAJLOVIĆ O NAPRETKU U USLOVIMA POSLOVANJA: Srbija za 2 godine među 20 najuspešnijih država sveta

InfoBiz -

Srbija bi za dve godine mogla još više da popravi svoj položaj na Duing biznis listi i da sa 47. mesta uđe među 20 najuspešnijih država sveta po uslovima poslovanja, smatra Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, saopštilo je danas njeno ministarstvo.

Taj cilj je zacrtan u Programu za unapređenje Srbije na ovoj prestižnoj listi Svetske banke koji je zajedno sa Akcionim planom za 2017. i 2018. usvojila Vlada Srbije.

"Srbija je mnogo postigla u popravljanju uslova poslovanja, a ove godine smo ušli u Top 10 zemalja sveta po sprovednim reformama. Ali, želimo još više! Planiramo da zakonom o 'e-poslovanju' privredicima još više olakšamo poslovanje. Usluge državi moći će da plaćaju elektronski, a umesto na šalterima dokumenta će moći da se predaju i arhiviraju u elektronskom obliku", stoji u pisanoj izjavi Zorane Mihajlović.

MIHAJLOVIĆEVA O REZULTATIMA MINISTARSTVA: Najveći uspeh izdavanje elektronskih građevinskih dozvola

Mihajlović je istakla da one treba da postanu model načina rada administracije, jer obezbeđuju transparentnost, efikasnost i odgovornost javne uprave za šta Svetska banka daje najviše ocene.

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Najponosnija sam na Duing biznis listu

ŠEF SVETSKE BANKE U SRBIJI: Do kraja mandata vlade mogli biste među prvih 20 na Duing biznis listi

NALED KONFERENCIJA: Predstavljena Duing biznis lista Svetske banke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track