TEMELJAC ZA FABRIKU MUNICIJE U POŽEGI Vučić: Nikoga ne napadamo, već štitimo Srbiju
Foto: Tviter

Posao za 500 radnika

TEMELJAC ZA FABRIKU MUNICIJE U POŽEGI Vučić: Nikoga ne napadamo, već štitimo Srbiju

InfoBiz -

Premijer Aleksandar Vučić stigao je danas u mesto Užići, u opštini Požega, gde postavlja kamen temeljac za fabriku streljačke municije, ukupne investicione vrednosti od blizu 90 miliona evra, koja će u prvoj fazi zapošljavati 500 radnika.

Premijera su u Uzićima dočekali radnici koji su angažovani na početnim radovima, te meštani. Investitor nove fabrike je firma Borbeni složeni sistemi DOO, koja je deo Jugoimport SDPR sistema, a radove izvodi PMC Inženjering.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Posle dugo vremena otvaramo fabriku koja će u prvoj fazi zaposliti oko 500 ljudi. Prve proizvode u ovoj fabrici očekujemo do kraja godine i želimo da dovedemo još investicija u Požeško-ariljski kraj. Za Srbiju je ključna reč za stabilnost. Zato ću se suprotstaviti svakom pokušaju destabilizacije", poručio je premijer.

Vučić je istakao da je municija od 12,7 milimetara veoma tražena u svetu i da, kada bismo imali tri fabrike, svu municiju bismo uspeli da prodamo. On je istakao da će Srbija višše ulagati u vojsku, da vojska bude mnogo snažnija, ali ne zato da bismo nekog napadali, već da bismo sačuvali zemlju i u stabilnim okolnostima razvijali industriju i ekonomiju uopššte.", naveo je Vučić.

Fabrika će proizvoditi municiju malog kalibra od 5.56 mm, 7.62 mm i 9 mm, sa godišnjim kapacitetom proizvodnje od 140 miliona komada.

Planirano je da prva i druga faza izgradnje fabrike budu završene do jula 2017, kada će zaposliti 350 radnika.

Nakon treće faze izgradnje fabrike, čije se okončanje planira za 2020. godinu, u njoj će biti zaposleno još 100 radnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track