POLOVNJACI: Vlada će imenovati osobu da potpiše rešenja potrebna za uvoz automobila
Foto: Zorana Jevtic

Agencija za bezbednost saobraćaja

POLOVNJACI: Vlada će imenovati osobu da potpiše rešenja potrebna za uvoz automobila

InfoBiz -
BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje vlada na narednoj sednici imenuje osobu u Agenciji za bezbednost saobraćaja koja će potpisivati potrebna rešenja o upotrebi uvezenih polovnih vozila.

"Rešićemo taj problem najbrže što je moguće", rekla je Mihajlovićeva novinarima u Železnicama Srbije i najavila da će biti raspisan konkurs za novog direktora Agencije za bezbednost saobraćaja.Problem je nastao zbog toga što je v. d. direktora Agencije za bezbednost Srbije Milanu Božoviću istekao mandat još krajem prošle godine, pa nije imao ko da potpisuje zahteve i dozvole za ispitivanje, odnosno carinjenje polovnih vozila.

Prema nekim procenama, oko 6.000 automobila čeka na carini, jer nema ko da potpiše rešenja.Grupacija ovlašćenih uvoznika automobila i delova apelovala je juče na nadležne da reše problem jer dolazi do nagomilavanja predmeta i blokade uvoza automobila.

"U Agenciji za bezbednost saobraćaja od 31. decembra ne postoji ovlašćeno lice, pa se nagomilavaju predmeti i blokira rad kako uvoznika novih automobila, kojima su u pojedinim slučajevima potrebne određene homologacije i atesti, tako i uvoznicima polovnih vozila koji praktično ne mogu uvesti nijedno vozilo bez potpisa i overe od strane nadležne Agencije", navodi se u saopštenju.

Osnovana Agencija za vođenje sporova u postupku privatizacije

Vlada Srbije je osnovala Agenciju za vođenje sporova u postupku privatizacije, objavljeno je u Službenom glasniku. Agencija će se baviti poslovima zastupanja u postupcima pred sudovima, arbitražama, organima uprave i drugim nadležnim organima, u kojima je učestvovala Agencija za privatizaciju, a koji su pokrenuti pre 1. februara 2016. godine.

Vlada Srbije će imenovati Upravni odbor i direktora Agencije, na period do pet godina, s pravom na dva mandata.Novoosnovana agencija će od Agencije za privatizaciju preuzeti predmete, opremu, sredstva za rad i arhivu, kao i zaposlene raspoređene na poslovima zastupanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track