KAKO PAMETNO PLASIRATI NOVAC: Pet koraka do uspešnog ulaganja

KAKO PAMETNO PLASIRATI NOVAC: Pet koraka do uspešnog ulaganja

InfoBiz -
U uslovima smanjenih kamata na štednju u bankama, novčani investicioni fondovi mogu biti odlična alternativa.

Ovi fondovi omogućavaju viši prinos novca a sredstva su dostupna na dnevnom nivou, pa je ovakva vrsta ulaganja primamljiva i za one koji nisu skloni riziku.

Naime, njima je omogućeno da u skladu sa investicionom politikom imovinu ulažu u kratkoročne depozite u bankama i kratkoročne dužničke papire, a da tako obezbede sebi visoku sigurnost ulaganja.

S druge strane, postoji i mogućnost da svoj novac obezbedite u evrima. Ako ste više ljubitelj evropske valute, onda vam na raspolaganju stoje takozvani „euro cash“ fondovi koji posluju po istom principu, odnosno ulažući u depozite i dužničke hartije, s tim što je ulaganje denominovano u evrima.

Treća varijanta su balansirani fondovi. Oni nude mogućnost da kroz kombinaciju ulaganja u različite vrste imovine, koje na tržišna kretanja reaguju različito, uz umereni rizik ostvare pozitivan prinos u dugom roku. A sa druge strane taj prinos, za isti period ulaganja, bude viši od nerizičnih proizvoda.

Investicioni fondovi su pogodni i za kontinuirani vid štednje, odnosno veoma dobar način da se kroz manja mesečna izdvajanja, ulaganjem u investicione fondove obezbede sredstva za neki cilj u budućnosti (školovanje dece, automobil, stan), odnosno da se sa malim mesečnim ulaganjima ostvari određeni dugoročni cilj.

Jedna od banaka koja vam pruža ovu mogućnost je i Raiffeisen banka koja nudi mogućnost ulaganja u otvorene investicione fondove, odnosno klijenti mogu da ulože svoja sredstva u novčane fondove Raiffeisen CASH i Raiffeisen EURO CASH, i balansirani fond Raiffeisen WORLD.

Banka zapošljava i stručnjake za investiciona ulaganja koji pomažu u postavljanju ličnih ciljeva klijenata i realnih očekivanja.

Pored toga, sve neophodne informacije i savete o ulaganju u investicione fondove možete pronaći i u edukativnom videu Raiffeisen INVEST-a, “Pet koraka do uspešnog ulaganja”, pogledajte na sledećem linku http://bit.ly/1NfmsLN.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja