(FOTO) MIHAJLOVIĆ OBIŠLA RADOVE: Pristupni put do Ovče gotov do 27. septembra
Foto: Tanjug / Rade Prelić

Tranzit će biti izmešten iz centra Beograda

(FOTO) MIHAJLOVIĆ OBIŠLA RADOVE: Pristupni put do Ovče gotov do 27. septembra

InfoBiz -
Ovaj projekat će sigurno biti završen do kraja godine i biće možda jedan od retkih projekata koji se radi, zaista, tačno po dinamici, kako je planirano, kazala je Mihajlović

BEOGRAD - Pristupni put Pupinovom mostu od Zrenjaninskog puta do Ovče, u dužini od 7,6 kilometara, biće pušten u saobraćaj do 27. septembra, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infastrukture Zorana Mihajlović.

Ministarka Mihajlović je, takođe, najavila da će preostali deo pristupne saobraćajnice mostu između Zemuna i Borče odnosno od Ovče do Pančevačkog puta biti završena do kraja 2015.

"Drago mi je da izvođači rade svoj posao i da su rešili sve prvobitne probleme koje su imali zbog projektne dokumentacije i da će poslednji deo druge faze biti završen do kraja godine", rekla je Mihajlović novinarima obilazeći radove sa predstavnicima kineske kompanije CRBC, domaćeg podizvođača MBA Ratko Mitrović-niskogradnja i Grada Beograda.

Ona je rekla da je zadovoljna dinamikom radova ističući da će sa završetkom cele pristupne saobraćajnice mostu, koja je duga ukupno 21 kilometar, tranzit biti izmešten iz centra Beograda. Mihajlović je navela da će tako biti povezani putni koridori, a Beograđani će dobiti na pravcu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta saobraćajnicu sa po tri trake.

"Ovaj projekat će sigurno biti završen do kraja godine i biće možda jedan od retkih projekata koji se radi, zaista, tačno po dinamici, kako je planirano", kazala je Mihajlović dodajući da nema kašnjenja uprkos problemima koji su bili prisutni u prethodnom periodu.

Deonica od Ovčanskog do Pančevačkog puta, koja obuhvata i most preko pruge dužine 544 metara i most preko kanala Sebeš dužine 120 metara, ukupne je dužine oko 4,3 kilometara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track