DERIKOŽE: Hoćete česmovaču, harač 32.000 dinara!
Foto: Shutter

Papreni priključci za javno snabdevanje

DERIKOŽE: Hoćete česmovaču, harač 32.000 dinara!

InfoBiz -
Građani koji duguju za komunalije obavezni su da plate i za isključenje s mreže i priključenje kako bi opet imali pravo na te usluge

BEOGRAD - Građani koji zbog siromaštva nisu u stanju redovno da plaćaju račune za struju, vodu, grejanje i druge usluge moraju da znaju da će ih javna komunalna preduzeća za to debelo kazniti.Osim što će biti prinuđeni da plate celokupan dug sa kamatom, neplatiše će, da bi ponovo bile priključene na mrežu, morati iz džepa da izvuku ogromne sume novca ne samo za ponovno snabdevanje već i za penale, odnosno isključenje sa mreže!Sve izmiriti odmahNajgore će proći građani koji duguju „Beogradskom vodovodu i kanalizaciji“. Naime, ovo preduzeće za isključenje sa vodovodne mreže zbog neplaćenih računa naplaćuje neverovatnih 17.916,09 bez PDV, odnosno 21.499,3 dinara sa PDV od 20 odsto. Ponovno priključenje vode potrošača će da košta 9.402,42 dinara, odnosno 11.282,82 dinara.

Šampion u naplaćivanju penala je „Beogradski vodovod“
Šampion u naplaćivanju penala je „Beogradski vodovod“

U slučaju duga za gas, obavezno je izmirenje celokupnog duga odmah, pre priključenja, a iskustva u tome ima Nenad Madić iz Pančeva, kome je „Srbijagas“ za ponovno priključenje gasa isporučio dva računa.

Dva računa za gas- Imali smo dug za gas 39.000 dinara i morali smo sve da platimo odjednom jer u „Srbijagasu“ kažu da ne može na rate. Pitao sam kada će mi uključiti gas i obećali su da će to biti sutradan, pošto se uplata proknjiži. Uplatio sam sve i čekao četiri dana na ponovno priključenje gasa, a smilovali su se da dođu tek kad sam zapretio da ću obavestiti medije. Priključili su mi gas 4. maja, a nakon dva dana sam dobio račun od „Srbijagasa“ da platim 2.930 dinara. Nisam gledao šta piše jer sam mislio da je to račun za priključenje na mrežu. Međutim, 1. juna iz „Srbijagasa“ je stigao još jedan račun na iznos od 4.134 dinara i to je bio račun za priključenje, a prethodni je bio za isključenje sa mreže - kaže Madić i dodaje da bi trebalo proveriti koliko stvarno iznose troškovi izlaska njihovih ekipa na teren.

EPSISKLJUČENJE STRUJE SE NE PLAĆAU „Elektrodistribuciji Beograd“ saznajemo da se potrošačima ne naplaćuje isključenje, već samo priključak.- Potrošačima preporučujemo da redovno plaćaju svoje obaveze - kaže portparol EDB Sandra Alagić i dodaje da je cena ponovnog priključenja na brojilu 783, dok je na stubu 4.511 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track