BEOGRADSKI DIJALOZI: Srpski i nemački privrednici jačaju put za ulazak u EU!

Razmena iskustava

BEOGRADSKI DIJALOZI: Srpski i nemački privrednici jačaju put za ulazak u EU!

InfoBiz -
Učesnici panel diskusija, između ostalih, biće Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Majkl Devenport, šef Delegacije Evropske unije, Ginter Ferhojgen, bivši evropski Komesar za proširenje...

BEOGRAD - Forum Srbija Nemačka, u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost (BFPE), a uz podršku nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) ostvarenu kroz Nemačku organizaciju za međunarodnu saradnju GIZ, pokreću projekat „Beogradski dijalozi".U uvodnom delu Beogradskih dijaloga prisutnima će se obratiti Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Republike Srbije, Gernot Erler, poslanik Bundestaga i specijalni predstavnik Vlade SR Nemačke za predsedavanje OEBS-om 2016. godine, Mihael Hazenau, zamenik ambasadora Nemačke u Srbiji, i Sonja Liht, predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost.Učesnici panel diskusija, između ostalih, biće Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade, Majkl Devenport, šef Delegacije Evropske unije, Ginter Ferhojgen, bivši evropski Komesar za proširenje, Hans Ajhel, bivši ministar finansija Nemačke i dr.- Serija aktivnosti pod imenom Beogradski dijalozi, koje Forum Srbija Nemačka pokreće u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost, zamišljena je kao platforma za razmenu iskustava između srpske i nemačke strane, na teme koje su od važnosti za proces pristupnih pregovora, ali i šire društvene zajednice u Srbiji. Na njima će učestvovati priznati stručnjaci iz obe zemlje, a najvažniji zaključci biće konkretizovani u vidu liste preporuka koja će biti upućene donosiocima odluka u Srbiji - izjavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i predsedavajući UO Foruma Srbija Nemačka.

Marko Čadež, Foto: Beta
Marko Čadež, Foto: Beta

„Beogradski dijalozi" imaju za cilj da se kroz kvalitetnu i otvorenu razmenu znanja i iskustava između donosilaca odluka i stručnjaka iz Srbije, Nemačke i drugih zemalja članica EU, osnaži Srbija na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji. Prva konferencija u okviru "Beogradskih dijaloga" održaće se 10. februara u Skupštini grada Beograda.

"Okupljajući predstavnike Vlade i Parlamenta, akademske i istraživačke javnosti, privrede, civilnog društva i medija zajedno s istaknutim političkim ličnostima i ekspertima iz Savezne republike Nemačke i drugih evropskih zemalja Beogradski dijalozi doprinose uključivanju javnosti u debatu o najbitnijim izazovima reformi na putu pridruživanja Srbije porodici evropskih zemalja. Beogradski fond za političku izuzetnost se, kao su-organizator Beogradskih dijaloga, nada da će ovaj oblik javne debate o najznačajnijim pravcima i problemima razvojne, ujedno evropske, politike Srbije doprineti daljem osnaživanju i primeni principa i standarda ugrađenih u proces integracije Srbije u Evropsku uniju - podvukla je Sonja Liht, predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track