Otvoren Sajam nameštaja u Beogradu
Foto: Tanjug

Beogradski sajam

Otvoren Sajam nameštaja u Beogradu

InfoBiz -
Na sajmu učestvuje oko 300 domaćih i stranih izlagača, od čega 100 dolazi iz 15 zemalja - Austrije, Nemačke, Italije, Češke, Turske, Poljske, Grčke, Kine, Rumunije, Bugarske, BiH, Makedonije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore

BEOGRAD - Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije i Međunarodna izložba mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju otvoreni su danas na Beogradskom sajmu i trajaće do 16. novembra.

Na sajmu učestvuje oko 300 domaćih i stranih izlagača, od čega 100 dolazi iz 15 zemalja - Austrije, Nemačke, Italije, Češke, Turske, Poljske, Grčke, Kine, Rumunije, Bugarske, BiH, Makedonije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

Sajam je otvorio vršilac dužnosti predsednika Privredne komore Srbije Milivoje Miletić koji je istakao da je prošle godine drvna industrija Srbije izvezla robu u vrednosti 500 miliona dolara, a procene su da izvoz te privredne grane može da bude udvostručen.

Prema njegovim rečima, to je moguće ako se poveća prodaja na tržišu Ruske Federacija, što će podsticati Privredna komora Srbije. "Drvna industrija u kontinuitetu ima suficit u robnoj razmeni i korišćenjem domaćih resursa i domaćih sirovina uspeva da i u ovim teškim ekonomskim vremenima finalni proizvodi u izvozu imaju učešće do 70 odsto", kazao je Miletić.

On je ocenio da rezultati u toj privrednoj grani mogu biti još bolji ako se poboljšaju uslovi privređivanja u Srbiji."Za Srbiju je veoma značajan rast drvne industrije jer se veliki deo te deltanosti obavlja u nerazvijenim seoskim sredinama", istakao je Miletić.Očekuje se da će Sajam nameštaja ove godine imati oko 70.000 posetilaca kojima će biti ponuđeni popusti i do 40 odsto.Prateća manifestacija biće nacionalne izložbe Slovenije i Hrvatske.Radno vreme sajma jed 10 do 20, osim u nedelju, 16. novembra, kada će sajam raditi do 18 sati.

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, za kolektivne posete 200, dok je parking 100 dinara na sat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja