NARODNA BANKA SRBIJE: Emirati dobili odobrenje za osnivanje banke u Srbiji
Foto: Marina Lopičić

Investicija u bankarstvo

NARODNA BANKA SRBIJE: Emirati dobili odobrenje za osnivanje banke u Srbiji

InfoBiz -
Poslovaće pod imenom Mirabank, akcionarsko društvo Beograd, saopšteno je iz centralne banke

BEOGRAD - Izvršni odbor Narodne banke Srbije dao je danas preliminarno odobrenje za osnivanje banke iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Srbiji

Ona će kod nas poslovati pod imenom "Mirabank, akcionarsko društvo Beograd", saopšteno je iz centralne banke.

Prva faza u postupku osnivanja ove banke je završena, navedeno je u saopštenju, a nakon ove, prema NBS, sledi faza davanje dozvole za rad banke. Dok banka ne dobije dozvolu, osnivač može u ime banke u osnivanju da obavlja samo poslove koji se odnose na ispunjenje uslova koji su neophodni kako bi dobili dozvolu za rad i za upis u registar.

Tek nakon toga će, kako je navedeno, moći da otpočne sa redovnim poslovanjem na teritoriji Srbije."Od 2008. ovo je prva grinfield investicija u bankarskom sektoru Srbije", navedeno je u saopštenju. NBS podseća da je osnivač deo međunarodnog konglomerata poznatog kao "Rojal grupa", čije je sedište u Abu Dabiju, UAE.

"Rojal grupa" je počela sa radom krajem 1990-tih godina, a danas je jedna od najvećih kompanija i investicionih holdinga u UAE, prisutna u državama Bliskog istoka, SAD, Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike. Čini je oko 80 malih, srednjih i velikih preduzeća, i zapošljava više od 15.000 ljudi na međunarodnom nivou.Grupa ulaže u različite privredne i javne subjekte u sektorima koji uključuju finansije, proizvodnju, nepokretnosti, ugostiteljstvo, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, tehnologiju i medije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track