Etihad ervejz najbolja avio-kompanija na Bliskom istoku
Foto: Rojters

World Travel Awards Middle East

Etihad ervejz najbolja avio-kompanija na Bliskom istoku

InfoBiz -
Ova nagrada, koju je "Vol strit žurnal" nazvao "Oskarom turističke industrije", dodeljuje se na šest regionalnih ceremonija, uključujući i područje Bliskog istoka, nakon čega sledi globalni finalni izbor na kraju godine

BEOGRAD - Etihad ervejz je proglašen, osmu godinu zaredom, za najbolju aviokompaniju Bliskog istoka na dodeli nagrade "World Travel Awards Middle East".

Nacionalni avioprevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata - Etihad ervejz je proglašen za aviokompaniju sa najboljom prvom klasom i najboljim kabinskim osobljem u regionu Bliskog istoka. Reč je o nagradi za najbolje kompanije na svetu u oblasti putovanja za region Bliskog istoka, saopštio je Etihad.

To prestižno priznanje je jedna od tri nagrade koje je osvojila kompanija Etihad ervejz na svečanosti koja je održana 4. maja u Dubaiju."World Travel" nagrade su uspostavljene 1993. godine sa ciljem da se istaknu i nagrade najbolji u oblasti putovanja i turizma, pri čemu za pobednike glasaju profesionalci iz branše i putnici. Ova nagrada, koju je "Vol strit žurnal" nazvao "Oskarom turističke industrije", dodeljuje se na šest regionalnih ceremonija, uključujući i područje Bliskog istoka, nakon čega sledi globalni finalni izbor na kraju godine.

Očekuje se da će broj kvalifikovanih glasova za globalni program "World Travel Awards 2014" biti značajno povećan u odnosu na više od 530.000 prošlogodišnjih, od čega su 25 odsto činili profesionalci iz branše, dok su 75 odsto činili putnici.

"Nakon još jedne veoma uspešne godine za Etihad ervejz, oduševljeni smo time što su nam turistička i industrija putovanja dodelili nagrade za vodeću aviokompaniju Bliskog istoka, aviokompaniju sa najboljom prvom klasom u regionu Bliskog istoka, kao i za najbolje kabinsko osoblje u regionu Bliskog istoka na dodeli World Travel Awards 2014 za region Bliskog istoka", rekao je predsednik i generalni direktor Etihad ervejza Džejms Hogan.

"Aviokompanija je juče pokrenula vrhunsku ponudu novih usluga i proizvoda u avionima A380 i B787 u Etihadovom centru za inovacije u Abu Dabiju. To je još jedan primer kontinuirane posvećenosti u obezbeđivanju najboljih usluga, što je prepoznato od strane World Travel Awards”, naveo je Hogan.

Etihad ervejz je prošle godine zabeležio, treći put za redom, rast profita od 48 odsto, na 62 miliona dolara, čemu su doprineli rekordno visok broj putnika, količina prevezenog tereta i prihodi.Predsednik i osnivač organizacije "World Travel Awards"Grejem I. Kuk (Graham E. Cooke) je izjavio da je to još jedno fantastično ostvarenje Etihad ervejza.

"Tokom prošle decenije ovaj avioprevoznik je izrastao iz regionalnog prevoznika u globalnu aviokompaniju i ovo postignuće je još jednom prepoznato od strane glasača World Travel nagrada. Strategija organskog rasta i dobro izabrana partnerstva, u spoju sa jedinstvenom posvećenošću kvalitetu i uslugama, omogućila je postizanje rekordnih rezultata i doprinela značajnom povećanju broja putnika", rekao je Kuk.On je dodao da ta aviokompanija sa zadovoljstvom očekuje da 2014. bude još jedna rekordna godina.

Etihad ervejz je počeo sa radom 2003. godine i tokom 2013. prevezao je 11,5 miliona putnika.Sa svoje matične vazdušne luke na međunarodnom aerodromu u Abu Dabiju Etihad nudi letove za putnike i robu do 103 postojeće ili najavljene destinacije na Bliskom istoku, u Africi, Evropi, Aziji, Australiji i Severne i Južne Amerike.

Aviokompanija ima flotu od 96 erbasa i boinga aviona sa naručenih više od 220 novih aviona, uključujući 71 avion tipa boing "787 Dreamliner", 25 aviona tipa boing 777-X, 62 aviona tipa erbas A350 i 10 aviona tipa erbas A380.Etihad ervejz ima vlasnički udeo u kompanijama Airberlin, Air Seyćelles, Virgin Australia, Aer Lingus, Air Serbia i Jet Airways i očekuje regulatorno odobrenje za investiciju u regionalnom avioprevozniku baziranom u Švajcarskoj - Darwin Airline.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track