Dane Kondić: Er Srbija doprinosi srpskoj privredi
Foto: Tanjug

Proširen kol centar avio prevoznika

Dane Kondić: Er Srbija doprinosi srpskoj privredi

InfoBiz -
Kompanija je za pet meseci rada proširila mrežu, razvila flotu i otvorila nova radna mesta, a broj njenih putnika je marta ove godine bio za 60 odsto veći nego marta 2013.
1 / 3 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Er Srbija (Air Serbia) bi trebalo da Srbiji ove godine donese 700 miliona dolara, izjavio je danas u Beogradu generalni direktor te firme, Dane Kondić.

On je rekao da će, po proceni Oksford ekonomiksa, direktni, indirektni i indukovani doprinos Er Srbije biti 1,5 odsto bruto-domaćeg prozvoda (BDP) Srbije.

Kondić je naveo da je Er Srbija za pet meseci rada proširila mrežu, razvila flotu i otvorila nova radna mesta, a broj njenih putnika je marta ove godine bio za 60 odsto veći nego marta 2013. Kondić je najavio da će Er Srbija sa 27 destinacija proširiti mrežu na 38 odredišta na kraju ove godine, a od juna leteće za Varnu, Bejrut i Varšavu.

Podsetio je da je novembra ugovorena kupovina 10 aviona nove generacije - A320 neo, između 2018. i 2020. godine, za više od milijardu dolara.

Ministar regionalnog razvoja Srbije Igor Mirović, koji je i vršilac dužnosti ministra privrede, pohvalio je rad Er Srbije i rekao da je Vlada Srbije zaokružila poslovni sporazum s tom firmom. Po prošlogodišnjem sporazumu s Vladom Srbije, Etihad ervejz je vlasnik 49 odsto kapitala Jat ervejza čiji je naziv promenjen u Er Srbija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track