Er Srbija unapređuje sistem za prijavljivanje putnika
Foto: Fonet

Korak napred

Er Srbija unapređuje sistem za prijavljivanje putnika

InfoBiz -
Prelazak na novi sistem će Er Srbiji omogućiti bolje uslove za pružanje usluga putnicima na beogradskom aerodromu, modernizovati postupak prihvata i otpreme putnika i obezbediti veću funkcionalnost prijavljivanja putnika, kazao je Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije

BEOGRAD - Er Srbija će 25. februara preći sa postojećeg "Gaetan" sistema za prijavljivanje putnika na savremeni i inovativni sistem "SabreSonic Ček-in" na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Srpska nacionalna aviokompanija će tako napraviti još jedan veliki korak napred na putu ka poziciji regionalnog lidera, promenom svog dosadašnjeg sistema za prijavljiavnje putnika na aerodromu, saopšteno je danas iz te kompanije.

"Prelazak na novi sistem će Er Srbiji omogućiti bolje uslove za pružanje usluga putnicima na beogradskom aerodromu, modernizovati postupak prihvata i otpreme putnika i obezbediti veću funkcionalnost prijavljivanja putnika, a samim tim i obezbediti noviji i efikasniji sistem prijavljivanja putnika na našem matičnom aerodromu", rekao je generalni direktor Er Srbije, Dane Kondić.

Implementacija će početi 25. februara Er Srbijinim letom JU380 za London Hitrou, čije poletanje je predviđeno za 10,40 sati, a završetak prelaska se očekuje 27. februara.Er Srbija je pozvala putnike koji budu putovali iz Beograda u periodu od 25. do 27. februara da dođu na aerodrom najmanje tri sata pre predviđenog vremena poletanja i ponesu odštampanu potvrdu rezervacije, odnosno putni "itinerer".

Da bi se adekvatno pripremila za prelazak na novi sistem Er Srbija je na vreme obezbedila obuku za novi "SabreSonic Ćeck-in" sistem za više od 100 zaposlenih i preduzima niz koraka kako bi obezbedila nesmetano unapređenje sistema.Tim od 30 stručnjaka za promenu sistema došao je iz partnerske aviokompanije Etihad ervejz u Beograd, kao i četvoročlani stručni tim iz kompanije Sabre.

"Er Srbija je spremna i potpuno predana realizaciji ovog važnog tehnološkog projekta i u saradnji sa našim partnerima uvereni smo da ćemo postići uspešan i nesmetan prelazak na novi sistem", dodao je Kondić.Er Srbija je osnovana 26. oktobra 2013. kao nacionalna aviokompanija Srbije.Opslužuje 29 evro-mediteranskih destinacija direktno sa svoje matične vazdušne luke, aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, sa uslugama prevoza putnika i tereta.U ponudi su i prekookeanske i međunarodne destinacije u Aziji, Australiji i Americi preko kod-šer partnera i akcionarskog partnera, Etihad ervejza, koji ima 49 odsto udela.Aviokompanija trenutno ima flotu od 10 uskotrupnih i četiri turboelisna aviona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track