Er Srbija razočarana odlukom američkih vlasti
Foto: Rojter

Zabrana kod-šer aranžmana

Er Srbija razočarana odlukom američkih vlasti

InfoBiz -
Smatramo da je odluka o zabrani predloženog kod-šer aranžmana protivna globalnim trendovima o liberalizaciji aviosaobraćaja, i da se pri tome ne uzimaju u obzir aktuelna trgovinska razmena i dobri diplomatski odnosi dveju država, rečeno je u srpskoj aviokompaniji

BEOGRAD - Aviokompanija Er Srbija izrazila je danas razočaranje odlukom Ministarstva za saobraćaj SAD da odbije nameru srpske aviokompanije da ponudi usluge na američkom tržištu, kroz kod-šer ugovore sa Etihad ervejzom i drugim aviokompanijama.

"Smatramo da je odluka o zabrani predloženog kod-šer aranžmana protivna globalnim trendovima o liberalizaciji aviosaobraćaja, i da se pri tome ne uzimaju u obzir aktuelna trgovinska razmena i dobri diplomatski odnosi dveju država", rečeno je u srpskoj nacionalnoj aviokompaniji.

Kako je rečeno, Er Srbija razmatra upućivanje zvaničnog odgovora Ministarstvu za saobraćaj SAD-a.

Podseća se da su aviokompanije iz SAD-a dugo koristile mogućnost obavljanja direktnog aviosaobraćaja sa Srbijom i ističe da istu mogućnost prema principu reciprociteta zaslužuje i Er Srbija.

"Srbija ima presudnu poziciju u daljem razvoju tržišta jugoistočne Evrope i Balkana", navode u srpskoj nacionalnoj aviokomoanija.

Er Srbija je zajednicka aviokompanija Vlade Srbije i Etihad ervejza, nacionalne aviokompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata. Prema pisanju beogradske štampe, SAD su odbile je zahtev Etihada i Er Srbije za uspostavljanje linija tih kompanija za Ameriku nakon što je američka aviokompanija Delta erlajnz uložila žalbu na njihovu molbu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track