EPS: Uštedećemo 36 miliona evra
Foto: Beta

Rezultati reformi

EPS: Uštedećemo 36 miliona evra

InfoBiz -
Planovi „Elektroprivreda Srbije“ će u 2014. povećati prihode, ulaganja i pokrenuti promene, uverava v.d. direktora Aleksandar Obradović

BEOGRAD - Reorganizacija.Elektroprivreda Srbije (EPS) povećaće ove godine prihode i ulaganja i pokrenuti organizacione promene koje će uštedeti 36 miliona evra godišnje, izjavio je Aleksandar Obradović, vršilac dužnosti generalnog direktora EPS.On je rekao da prve rezultate reformi u EPS očekuje u prvoj polovini godine.Čeka se statut- Uspeli smo da donošenjem novog statuta, ukidanjem UO i osnivanjem Nadzornog odbora stvorimo uslove za bolju i efikasniju organizaciju EPS - istakao je Obradović.Prema njegovim rečima, Vlada Srbije trebalo bi da odobri statut „Elektroprivrede“ do sredine januara, a nakon toga je na direktoru da predloži set organizacionih mera i uvede jedinstveno upravljanje sistemom, koje će smanjiti administrativne troškove i do 100.000 evra dnevno.- „Elektroprivreda“ je već u 2013. ostvarila finansijske rezultate koji su za 200 miliona evra bolji nego što je planirano. Za 2014. idemo sa skromnijim planom i stavljamo akcenat na investicije - najavio je Obradović.Pozitivan bilansPrema prvobitnom planu, EPS je 2013. trebalo da završi sa 22 milijarde dinara (oko 200 miliona evra) gubitka.Obradović je naveo da poslovodstvo planira da u prvom tromesečju 2014. Ministarstvu energetike i Vladi predstavi plan ulaganja u narednih 10 godina i plan profitabilnosti.

ObećanjeBEZ POSKUPLJENJA STRUJEObradović je istakao da planom poslovanja EPS u 2014. nije predviđeno poskupljenje struje. On je naveo da će EPS održati obećanje da neće upućivati zahtev za poskupljenje dok traje zimska sezona.- Procena da li će nakon toga tražiti povećanje cene biće doneta kad se tokom prvog kvartala utvrdi koje investicije će EPS sprovesti - dodao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track