Mali: Nije lako naći strateškog partnera za Železaru
Foto: Fonet

Dosadašnji savetnik prvog potpredsednika vlade

Mali: Nije lako naći strateškog partnera za Železaru

InfoBiz -
Rekao je da je održan veliki broj sastanaka vezano za situaciju sa Železarom, ali da nije bilo sreće , jer je situacija teška i u svetu

BEOGRAD - Predsednik Privremenog organa Beograda i dosadašnji savetnik prvog potpredsednika vlade Siniša Mali izjavio je danas da pronalaženje strateškog partnera za Železaru Smederevo nije jednostavno, i da će se u narednom periodu intenzivirati aktivnosti na tom planu.

Rekao je da je održan veliki broj sastanaka vezano za situaciju sa Železarom, ali da nije bilo sreće.

"Nije jednostavno, cela situacija je teška i na svetskom nivou", rekao je Mali.

Upitan o nabavci 10 erbasovih aviona za novu srpsku nacionalnu aviokompaniju, Mali je rekao da se nada da će to doprineti da "Er Srbija" bude dominantna, najveća i najuspešnija kompanija u regionu.

Mali je ukazao i da će usvajanje izmena zakona o radu, privatizaciji, stečaju doprineti poboljšanju investicione klime, doprineti većoj zaintersovanosti investitora za Srbiju, i omogućiti veće zapošljavanje.

Cilj je da se napravi zdrava ekonomija u Srbiji, rekao je Mali i dodao da se u proteklom periodu interesovanje i poverenje investitora u srpske obveznice uvećalo, jer se vlada odgovorno ponašala.

Mali je naveo da su sve aktivnosti vlade usmerene ka privlačenju stranih investitora, smanjenju spoljno trgovinskog deficita, odnosno smanjenju disbalansa između uvoza i izvoza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track