Nikolić ukazao na značaj Južnog toka za Srbiju

Predsednik Srbije

Nikolić ukazao na značaj Južnog toka za Srbiju

InfoBiz -
Nikolić je naveo da realizacija tog projekta Srbiju "podiže za jednu lestvicu u regionu i promoviše je u značajan ekonomski faktor ne samo na Balkanu, nego i u celoj Evropi"

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je, tokom sastanka s predsednikom ruske kompanije Gazprom, Aleksejem Milerom, ukazao na značaj realizacije projekta gasovoda "Južni tok".

Nikolić je naveo da realizacija tog projekta Srbiju "podiže za jednu lestvicu u regionu i promoviše je u značajan ekonomski faktor ne samo na Balkanu, nego i u celoj Evropi", saopštio je kabinet predsednika Srbije. Tokom sastanka, u kojem je učestvovao i direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko, predsednik Gazproma istakao je da je "Južni tok" jedan od najvećih projekata u Evropi i zahvalio srpskoj strani za rad na rešavanju svih pitanja potrebnih za otpočinjanje izgradnje gasovoda.

Govoreći o ostalim projektima Gazproma, Miler je naveo da je bilo određenih nesporazuma sa Ministarstvom energetike Srbije, kada je u nekim aspektima primećeno odsustvo saradnje i bilo kakvog dijaloga sa NIS-om, navodi se u saopštenju. Miler je izrazio nadu da će sve te teškoće biti vrlo brzo otklonjene i svi nesporazumi rešeni. Miler i Nikolić su razgovarali i o novim projektima koje NIS namerava da realizuje u Srbiji i u regionu.

Ruska strana predložila je da prilikom početka izgradnja gasovoda "Južni tok" u Srbiji svečano budu potpisani Sporazum o transportu gasa kroz Srbiju, Sporazum o finansiranju srpskog udela i poseban ugovor s Vladom Srbije, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja