ČISTO DA SE ZNA: Opšta bolnica Sremska Mitrovica je opremljena novim digitalnim mamografom
Foto: Sremska Mitrovica

ČISTO DA SE ZNA: Opšta bolnica Sremska Mitrovica je opremljena novim digitalnim mamografom

Čisto da se zna -

Opšta bolnica Sremska Mitrovica je opremljena novim digitalnim mamografom, za koji su sredstva u iznosu od 29 miliona dinara zajednički obezbedili Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo AP Vojvodine i Grad Sremska Mitrovica, od čega je Grad izdvojio 14,5 miliona dinara.

Tim povodom je Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici obišla pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo AP Vojvodine, dr Snežana Bojanić Stojić, i zajedno sa gradonačelnicom Sremske Mitrovice, Svetlanom Milovanović, i direktorom mitrovačke Opšte bolnice, prim. dr Draganom Malobabićem, obišla Službu za radiološku dijagnostiku ove ustanove, gde je zaršena ugradnja novog mamografa.

1 / 4 Foto: Sremska Mitrovica

Kako je rekla dr Snežana Bojanić Stojić, ova investicija je jedan divan primer, ali ne i prvi, kada je u pitanju saradnja Pokrajine i Grada. Do sada je Pokrajinska vlada uložila nekoliko stotina miliona dinara u mitrovačku Opštu bolnicu, a svakako su velika sredstva koje i Grad ulaže, pokazujući time koliko brine o zdravlju svojih građana, kao i stanovnika čitavog Srema koji su korisnici Opšte bolnice.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović je rekla da u današnjem vremenu, kada su obaveze i brige oko porodice i dece često celodnevne, lako možemo zaboraviti na važnost preventivnih mera za očuvanje zdravlja žene. Ovaj nov mamograf je ključan alat koji omogućava svima da prate svoje zdravlje. Ne treba zaboraviti da je rak dojke potpuno izlečiv ako se otkrije u ranoj fazi. Milovanović je apelovala na sve žene, ne samo iz Sremske Mitrovice već i iz celog Srema, budući da ova zdravstvena ustanova ima regionalni karakter, da zakažu svoje preventivne preglede, što je moguće jednostavnim telefonskim pozivom.

Po rečima prim. dr Dragana Malobabića, mitrovačka Opšta bolnica se dugi niz godina bavi mamografskim snimanjima. Pored dva postojeća, ovo je prvi digitalni mamograf, a njegova prednost je manja doza zračenja i mnogo bolji kvalitet slike, čime se tumori mogu otkriti u najranijoj fazi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track