DO SADA OVA ZEMLJA BILA RAJ ZA EVROPSKE PENZIONERE Vlasti se dosetile, nametnuli im ozbiljnu globu, uživanje sada mora da se plati
Foto: Shutterstock

troše stečeno

DO SADA OVA ZEMLJA BILA RAJ ZA EVROPSKE PENZIONERE Vlasti se dosetile, nametnuli im ozbiljnu globu, uživanje sada mora da se plati

Penzioner -

Prema novom tajlandskom poreskom zakonu svi poreski rezidenti koji ostvaruju svoje prihode u inostranstvu, a novac troše na Tajlandu, ubuduće će morati da plaćaju porez. Ove odredbe se ne odnose samo na tajlandske državljane, nego i na hiljade stranih penzionera koji svoje penzionerske dane provode boraveći na Tajlandu. Među njima je dosta penzionera iz Evrope, a pre svega iz Nemačke.

Tajland
foto: Shutterstock

Penzioneri lagodno žive na Tajlandu od ušteđevine i prihoda koje su ostvarili dok su radili u matičnim zemljama.

- Ovo je vrlo težak udarac za nemačke penzionere - kaže poreski savetnik Martin Libenov iz međunarodne revizorske kuće Mazars u Bangkoku, prenosi Tportal.

- Nisu pogođeni samo penzioneri. Ovo je težak udarac za sve koji se presele u Tajland i žive od svoje ušteđevine i prihoda iz inostranstva, bilo da se radi o penzionerima ili brojnim digitalnim nomadima - kaže Libenov.

(Kurir.rs/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track