RAJ ZA PENZIONERE: Čekaju ih BESPLATNE pogodnosti od države! Iz PIO fonda za Kurir TV: Benefiti kreću prvog oktobra (VIDEO)
Foto: Shutterstock, Ilustracija

kurir tv

RAJ ZA PENZIONERE: Čekaju ih BESPLATNE pogodnosti od države! Iz PIO fonda za Kurir TV: Benefiti kreću prvog oktobra (VIDEO)

Penzioner -

Briga o našim najstarijima važna je karika u lancu društvene odgovornosti. Iako je pažnja, ljubav i nega ono što je krucijalno, život ipak i košta.

Kako bi im standard života bio što bolji, država mora da nalazi načine da im omogući lakši pristup uslugama i proizvodima koje im znače. Nadamo se da će u tome pomoći i penzionerske kartice čija je podela počela, a za koje se do sada prijavilo više 730.000 penzionera.

penzioneri, penzionerska kartica
foto: Facebook, PIO Fond, Shutterstock, Ilustracija

Prva grupa može da ih preuzme u beogradskoj filijali PIO fonda. Ostale penzionere, Fond će obaveštavati o terminima preuzimanja kartica.

Prijava za penzionerske kartice nije vremenski ograničena, svako ko jeste ili postane penzioner, uz ličnu kartu zahtev može da preda u filijlama fonda ili pošta širom Srbije, a 400 preduzeća, kompanija i maloprodajnih lanaca iz cele zemlje prijavilo se da bude partner Vladi Srbije u ovom programu.

U "Pulsu Srbije" o pogodnostima ovog programa diskutovao je Relja Ognjenović, direktor PIO Fonda.

- Nama je briga o penzionerima nacionalni interes, a sa ovim projektom nastojimo da sveobuhvatno zadovoljimo penzionere, mimo toga što već tradicionalno imamo dva puta povećanje penzija, takođe želimo da imaju razne benefite, da vide da država misli na njih. Veliki broj se već prijavimo, a od jutros je ukupan broj čak 750.000, a veliko interesovanje pokazuje da je država načinila pravi korak. Oni željno očekuju prvi oktobar, tada će krenuti benefiti korišćenja ove kartice - započeo je Ognjenović.

00:33

RAJ ZA PENZIONERE: Čekaju ih BESPLATNE pogodnosti od države! Iz PIO fonda za Kurir TV: Benefiti kreću prvog oktobra

Potom se osvrnuo na pomenute benefite:

- Gledali smo da državne ustanove i privatni sektor učestvuju u ovome. Tako da će imati besplatne karte za bazene, muzeje, zoo vrt, sve institucije koje mogu da izađu u susret one će to na sajtovima objaviti, a mi ćemo svakako napraviti spisak partnera i koje aktuelnosti nude.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:48

ZBOG ČEGA PENZIONERI I DALJE RADE I TO NAJTEŽE POSLOVE?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track