OVI AUTOMOBILI SU ODLIČNA INVESTICIJA: Guraju po nekoliko decenija, a kupovina jednog modela nikada nije greška - Cena SAMO RASTE!
Foto: Shutterstock

OVI AUTOMOBILI SU ODLIČNA INVESTICIJA: Guraju po nekoliko decenija, a kupovina jednog modela nikada nije greška - Cena SAMO RASTE!

Novčanik -

Kupovina oldajmera je mnogo više od kupovine 'običnog' automobila. Takva kupovina vozila starih i po nekoliko decenija automobila, nije samo stvar prestiža i nostalgije, već predstavlja i izuzetno isplativu odluku.

Oldajmeri su posebni automobili, koji sa sobom nose komad istorije, imaju posebnu estetiku, i sugurno pregršt priča koje čuva karoserija tih vozila, koje nova i moderna vozila nemaju.

Za mnoge kolekcionare, oldtajmeri su više od običnih automobila – oni su investicije. Dok se vrednost novijih automobila obično smanjuje s vremenom, mnogi klasični automobili, posebno oni koji su dobro očuvani ili restaurirani, često rastu u vrednosti. Sa pravim modelom i pravilnim održavanjem, kupovina oldtajmera može da se isplati na dugoročni period.

Neophodno je naglasiti da skoro svaki oldatjmer zahteva ulaganje, vreme, trud, majstore, ali i novac, ali i da pored toga, u nekom trenutku kasnije zarada je zagaratnovana.

Oldtajmeri, Oldtajmer, Kalemegdan
foto: FoNet

U nastavku teksta izdvojili smo za vas nainterestantniji odabir oldtajmera oglašenih u Srbije, a pojedini sa liste ne traže ni dinar ulaganja, dok apsolutno svaki i dalje čuva duh stare Jugoslavije.

1. Simbol stila i elegancije – Zastava 750 Specijal

Za ljubitelje pravog automobilskog nasleđa, predstavljamo pravu retkost – Zastavu 750 Specijal iz 1979. godine, u posebnoj narandžastoj boji, koja prema rečima vlasnika 'nedoljivo mami poglede gde god da prođe'. Ovaj automobil je mnogo više od prevoznog sredstva, već predstavlja vremeplov koji vodi kroz zaltnu eru automobilske industrije.

Kako je navedeno u oglasu, oglašeni 'Fića' je u odličnom stanju, 80 odsto je restauriran i registrovan je do maja 2025. godine. S tim da posle 17 godina i više od tri miliona prodatih primeraka, knjige porudžbina su konačno zatvorene za treću generaciju Fiata, legendarna proizvodnja Fiće se zatvara.

Gerit Krumenerl, Nemačka, zastava
foto: Privatna arhiva

Vlasnik je dodao da motor radi kao sat, kao i da novi enterijer donosi osećaj nostalgije, dok eksterijer osvaja originalnom elegancijom.

Cena za ovo pravo čudo na četiri točka iznosi 3.800 evra.

2. Ford Granada Consul

Potpuno nesvakidašnji automobil, futurističkog izgleda iz 1972. godine oglašen je na prodaju. U pitanju je model Ford Granada Consul iz 1972. godine. Kako je vlasnik naveo u oglasu, automobil je stajao punih 15 godina u garaži, urađen je pod na automobilu, ali svakako iziskuje novac za dalju restauraciju.

Automobil nije u voznom stanju, ali uz adekvatan trud i prave majstorske ruke, ovaj Ford može da postane prava zvezda na sprskim putevima. Cena je fiksna i iznosi 2.000 evra, i prevoz je uključen u cenu.

3. Oldtimer Pežo 403

Fenomenalni model francuskog proizvođača Pežo, modela 403 iz 1961. godine takođe je oglašen na platformi za kupovinu i prodaju proizvoda i usluga. Prema rečima vlasnika, automobil je registrovan do maja 2025. godine, kao i da je u voznom stanju. Kako je on naveo, automobil se često koristio za potrebe snimanja spotova, filmova, kao i za mladenačku vožnju.

Cena za njega je fiksna, i iznosi 6.500 evra. Moguća je i zamena u toj protivvrednosti za Mercedes, Audi, BMW ili Volvo.

Ford, FHEV, Ford Kuga, ford hibrid, ford hybrid
foto: Kurir

4. Ford Falcon 1964. godište

Iako je star punih 60 godina, ovaj Ford izgleda kao da je juče izašao iz prodavnice.

Sadašnji vlasnik može da se pohvali izuzetnim stanjem, kako spoljašnjim, tako i unutrašnjim izgledom. Original menjač, koža, boja, eksterijer je sve ono što ovaj automobil čini pravim draguljem na četiri točka.

5. Ford Cortina

Nije slučajno što se još jedan Fordom model pronašao na našoj listi. Oglašena Cortina iz 1974. godine izgleda kao da je upravo sišla sa najboljih trkačkih staza.

Besprekorno spoljašnje stanje automobila, dok unutrašnji deo zahteva restauraciju. Kako je navedeno u oglasu, automobil je registrovan godinu dana, kao i da je tek ugrađen novi plinski uređaj.

Navedena cena je 7.000 evra, uz mogućnost zamene za novije BMW, Audi vozila, ili za kamion kiper, šleper, do cene goglašenog Forda.

biznis.kurir.rs/Bizportal

Bonus video:

01:32

ISELJENJE NEPROCENJIVIH OLDTAJMERA IZ MUZEJA! Sekulić obrazložio: Vlada je donela odluku, EVO GDE ĆE BITI SMEŠTENA VOZILA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja