MAJKA TROJE DECE OSUĐENA JER JE PRODALA BUKET CVEĆA NA FEJSBUKU! Zaradila je 50, a moraće da plati kaznu od čak 150 evra!
Foto: Stefan Stojanović/Mondo

MAJKA TROJE DECE OSUĐENA JER JE PRODALA BUKET CVEĆA NA FEJSBUKU! Zaradila je 50, a moraće da plati kaznu od čak 150 evra!

Novčanik -

Opštinski prekršajni sud u Zagrebu proglasio je krivom ženu od 49 godina, i osudio je jer je na Fejsbuku prodala cvetni aranžman za 50 evra.

Kako piše u presudi, žena je krajem oktobra 2023. kao fizičko lice obavljala delatnost trgovine na malo preko pošte ili interneta, a da delatnost nije registrovala kod nadležnog organa.

Putem aplikacije "Facebook Marketplace" nudila je na prodaju različite cvetne aranžmane. Narudžbine je primala u inbox, a naručeni proizvod lično je uručila kupcu na dogovorenoj adresi. Kupac joj je platio gotovinom, a prodala je jedan cvetni aranžman za groblje. Time je, kako navode, konkretno ostvarila imovinsku korist u iznosu od 50 evra.

Fejsbuk
foto: Shutterstock

Majka troje dece ima mesečnu platu od 670 evra, i priznala je sve što joj se stavlja na teret. Htela je, kako kaže, da popravi kućni budžet, prenosi 24sata.hr.

- Iskreno mi je žao zbog svega i molim sud da bude blag kod kazne jer ja do sada nikada nisam prekršajno kažnjavana - rekla je na sudu.

Sudija ju je osudio na novčanu kaznu od 150 evra, te se od nje oduzima imovinska korist u iznosu od 50 evra, koja će biti uplaćena u korist državnog budžeta Republike Hrvatske. Okrivljena je u potpunosti oslobođena plaćanja naknade troškova prekršajnog postupka jer bi, s obzirom na visinu njenih prihoda, bilo dovedeno u pitanje njeno izdržavanje.

Kurir.rs/Telegraf.rs/Prenela S.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja