JOŠ JEDNA POMOĆ DRŽAVE OTIŠLA U RUKE OVIH GRAĐANA: Čak 330.000 RSD odvojeno za njih - evo ko treba da proveri svoje račune
Foto: Shutterstock

JOŠ JEDNA POMOĆ DRŽAVE OTIŠLA U RUKE OVIH GRAĐANA: Čak 330.000 RSD odvojeno za njih - evo ko treba da proveri svoje račune

Novčanik -

U Beogradu, Nacionalna služba za zapošljavanje danas je dodelila subvencije za samozapošljavanje 356 nezaposlenih osoba. Direktor NSZ Milan Bosnić izjavio je da su dobitnici subvencija dobili između 300.000 i 330.000 dinara, pri čemu su osobe sa invaliditetom primile veći iznos.

Devetoro Roma i 11 osoba sa invaliditetom među dobitnicima naglašava inkluzivni pristup programa.

Bosnić je istakao da su sredstva bespovratna i da su dobitnici iz Beograda, ali da se program sprovodi širom Srbije. On je naglasio podršku NSZ u obukama za izradu biznis planova i pružanju mentorskog programa, ističući ga kao uspešan i obećavajući nastavak sprovođenja.

Dinari
foto: Shutterstock

Program subvencija za samozapošljavanje nije jedini koji NSZ nudi. Bosnić je pozvao poslodavce i nezaposlene da istraže druge mogućnosti, poput subvencija za obuke, doškolovanje i zapošljavanje novih radnika.

Dobitnica Dragana Pejović izrazila je zahvalnost NSZ za podršku u pokretanju preduzetničkog poduhvata u zanatu veza i zlatoveza, naglašavajući važnost očuvanja tradicije i prenošenja znanja na mlađe generacije.

Marko Lazić iz Mladenovca, takođe dobitnik subvencije, planira pokretanje privatnog biznisa u građevinarstvu i istakao je kako mu 300.000 dinara znači kao početni kapital.

Ovi primeri pokazuju kako programi NSZ ne samo da podržavaju zapošljavanje već i podstiču preduzetništvo i očuvanje tradicionalnih zanata u Srbiji.

BiznisKurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track