DRŽAVA DREŠI KESU ZA STANOVNIKE OVOG GRADA: Evo koji su uslovi prijave za bespovratnu pomoć i do 200.000 RSD
Foto: Shutterstock, Ilustracija

DRŽAVA DREŠI KESU ZA STANOVNIKE OVOG GRADA: Evo koji su uslovi prijave za bespovratnu pomoć i do 200.000 RSD

Novčanik -

Raspisan je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava domaćinstvima za smanjenje zagađenja vazduha u Zrenjaninu, tako što će se preći na ekološki prihvatljiv energent, a ljudi mogu da se prijave na ovaj poziv do 31. jula, što je i objavljeno na zvaničnom sajtu grada.

Finansijska pomoć namenjena je u tri svrhe. Prva se odnosi na nabavku i instalaciju kotlova za prirodni gas zamenom postojećih uređaja prelaskom na ekološki prihvatljiviji energent. Za ovu vrstu pomoći individualno možete dobiti do 85.000 dinara.

Druga je za one koji žele da instaliraju na biomasu tako što će da zamene postojeće uređaje, za šta za jednu prijavu može da se dobija novac u iznosu od 110.000 dinara.

dinari
foto: Shutterstock

Nabavka i ugranja toplotnih pumpi svrstava se u treću svrhu, kojima se, takođe, zamenjuju postojeće, za šta je predviđena suma od najviše 200.000 dinara po pojedinačnoj prijavi.

Za ovu pomoć države mogu da konkurišu domaćinstva koja stanuju u porodičnim kućama, a prijavni obrazac se može preuzeti na internet stranici grada Zrenjanina, kao i u mesnim zajednicama prema adresi stanovanja ili u odeljenju za privredu.

BiznisKurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja