BEZ OVOGA NE KREĆITE NA ODMOR! Plaća se manje od 2 € po danu - ako vam zatreba, a niste platili, TO MOŽE BAŠ MNOGO DA VAS KOŠTA!
Foto: Shutterstock

BEZ OVOGA NE KREĆITE NA ODMOR! Plaća se manje od 2 € po danu - ako vam zatreba, a niste platili, TO MOŽE BAŠ MNOGO DA VAS KOŠTA!

Novčanik -

Nabavka putnog osiguranja je pored odlazak na odmor postala vrlo česta, a dosta osiguravajućih kuća ovu opciju nude i onlajn. Mnogi građani se odlučuju da ne budu izloženi riziku i da sebe i svoju porodicu obezbede za vreme boravka daleko od kuće.

Kako navode u jednoj domaćoj osiguravajućoj kući, polisa putnog zdravstvenog osiguranja obično pokriva informacije, savete i upućivanje na lekara, ali i troškove u vezi sa operacijama, prepisane od strane lekara, troškove lečenja, lekove, operacije, bolničko lečenje, a potom postoperativni tretman, troškove akutne zubobolje, evakuaciju, transport u zemlju nakon završenog lečenja ili, ukoliko ima potrebe i za tim, transport posmrtnih ostataka u zemlju prebivališta.

kofer, nesrećna žena, tužna žena, putovanje, otkazano putovanje
foto: Shutterstock

Takođe, u većim paketima pokrića postoje i osiguranja za slučaj otkaza aranžmana, usled kašnjenja avio leta, administrativna pomoć u slučaju gubitka ili krađe dokumenata, slanje hitnih poruka, organizovanje prevodilačkih usluga, pravna pomoć…

Iz Sava osiguranja su ovom prilikom za Biznis.kurir rekli da je putno zdravstveno osiguranje traženo tokom cele godine i da se svakodnevno prodaje veliki broj polisa, kako putem Webshop-a tako i putem tradicionalnih načina ugovaranja polisa.

- Pošto nam se bliže letnji meseci osetno je i sve više zainteresovanih za kupovinu polisa. Naši klijenti za odmor putuju na sledeće destinacije: Grčka, Turska, Tunis, Egipat, Malta kao i na destinacije koje su popularne tokom cele godine a to su: Nemačka, Austrija, Slovenija, Švedska i SAD - navode u ovoj kući.

porodica, putovanje
foto: Shutterstock

- Trudimo se da osluškujemo potrebe naših klijenata te tako u našoj osiguravajućoj kući u ponudi imate veliki izbor paketa i pokrića kao i mogućnost ugovaranja dopunskih osiguranja te je primetno da se sve više ljudi odlučuje da uz ovu polisu ugovori i kratkoročno osiguranje domaćinstva za period putovanja po ceni od 260 dinara kao i putnu asistenciju za motorna vozila po ceni od 300 dinara.

Navode da su svoje pakete od skoro unapredili i da se isti mogu ugovoriti na način da paket koji vam nudi pokriće za troškove taksi prevoza od smeštaja do zdravstvene ustanove, pokriće za troškove rominga prilikom pozivanja info linije kao i pokriće u slučaju gubitka ličnih dokumenata.

- Kada je o cenama reč individualnu polisu osiguranja za 10 dana, pokriće Evropa, možete kupiti već od 1.937 dinara po osobi, dok je cena porodične polise (2 odraslih + 3 dece) za isti period 4.251 dinar - zaključili su.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track