PETOČLANOJ PORODICI RAČUN ZA STRUJU IZNOSI SVEGA 5.000 RSD: Koriste čak dva bojlera, a godišnje uštede skoro 100.000, evo i kako
Foto: Shutterstock

ušteda struje

PETOČLANOJ PORODICI RAČUN ZA STRUJU IZNOSI SVEGA 5.000 RSD: Koriste čak dva bojlera, a godišnje uštede skoro 100.000, evo i kako

Novčanik -

Na društvenoj mreži X pokrenula se debata o tome koliko jedna četvoročlana porodica mesečno plaća struju, na šta su mnogi imali da ostave komentar.

- Kako četvoročlana porodica koja kuva redovno, kupa se redovno i pere veš, plaća struju 3-4.000 dinara? - glasi status devojke iz Beograda na platformi X, koji je za vrlo kratko vreme prikupio stotine odgovora.

Naime, devojku je zanimalo da joj neko objasni kako je to moguće i dok ste verovatno pomislili i da nije, iznenadiće vas koliko pojedinci plaćaju, a koliko troše struju.

Recimo, petočlanoj porodici račun za struju u martu je iznosio 5.500 dinara, a od uređaja koriste redovno dva bojlera, od kojih jedan radi stalno, veš mašinu, šporet, zamrzivač i peglu. Dok je jedna žena prokomentarisala da je njima bilo ,,duplo toliko".

dinari
foto: Shutterstock

Četvoročlana porodica plaća 3.000 dinara

Jedan tviteraš podelio je kako su uz pomoć par trikova došli do računice od 3.000 mesečno.

- Prebacili grejanje sanitarne tople vode na plinski kotao i isključili bojlere, uzeli er frajer i retko palimo rernu, kupili kombinovani a+++ frižider i izbacili zamrzivač iz podruma, stavili svuda led sijalice... Nas četvoro oko 3.000 mesečno - stoji u odgovoru.

Još neki od saveta koji su korisnici podelili sa ženom je da kuva na plin, veš pere na 60 i 90 stepeni, a da rernu koristi tokom jeftine struje.

hiljadu dinara, novac u rukama, dinari, srpski dinari, novac, pare
foto: Shutterstock

Godišnja ušteda 94.000 dinara

- Nemamo bojler, sistem gasnog kotla, grejanje tople vode za kupanje i za radijatore 24 časa svaki dan. Moj račun za struju je 3.011,32 dinara za mart 2024. (obračunato 34 dana) za 70 kvadrata. Ako je potrebno slikaću račun - poručuje jedan Tviteraš koji na ovaj način, kako kaže, štedi 94.000 dinara godišnje.

Takođe, jedna žena je istakla da ko ima dečiji dodatak dobija popust na račune za struju.

- Na troje dece dobijem manje oko 2.500 dinara - poručuje.

Podsetimo, tu su i popusti za redovne platiše.

kurir.rs/Telegraf Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track