STIŽE NOVAC JOŠ JEDNOJ GRUPI GRAĐANA: Iz državne kase sutra se isplaćuje nova pomoć od 10.000 dinara, za njih je KLUČAN OVAJ DATUM
Foto: Shutterstock

bolji standard

STIŽE NOVAC JOŠ JEDNOJ GRUPI GRAĐANA: Iz državne kase sutra se isplaćuje nova pomoć od 10.000 dinara, za njih je KLUČAN OVAJ DATUM

Novčanik -

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sutra od 1. decembra 2023. godine isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od po 10.000 dinara korisnicima prava iz oblasti socijalne zaštite, koji su ga ostvarili pravo zaključno sa 24. novembrom 2023. godine, i to: novčanu socijalnu pomoć (nosioci prava i članovi porodice), dodatak za pomoć i negu drugog lica i posebnu novčanu naknadu.

Da podsetimo, svim penzionerima u Srbiji, kojih ima oko 1,65 miliona, već je uplaćeno po 20.000 dinara jednokratne pomoći države, najavio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali.

Za naše najstarije sugrađane izdvojila više od 33 milijarde dinara dodatne pomoći koja je na liniji dosadašnje državne politike brige o zajednici i pojedincu u godinama krize.

Siniša Mali je pojasnio da će novac biti isplaćen preko PIO fonda te da je ovo peta jednokratna pomoć isključivo penzionerima u poslednje četiri godine koliko traje kriza u svetu započeta pandemijom korona virusa 2020, a nastavljena ratom u Ukrajini, energetskom krizom te sukobima u Gazi.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track